Pierwsze auto po 18-sce mam 7tys.

29 Lis 2010, 20:04

siema :mrgreen:
Jak narazie z tego co ogladalem spodobaly mi sie samochody takie jak :
1) BMW 318 ti E36
[link do oferty na Allegro wygasł]
2) Honda Civic VI
3)RENAULT MEGANE COUPE
Najbardziej podoba mi sie bmw jest moc, fajny wyglad, ale jesli chodzi o spalanie to juz nie jest tak dokońca super . Chciał bym żebyscie doradzili mi jakis fajny samochód ,za cene max 7500zł albo pomogli dokonac wyboru pomiedzy którymś z samochodów powyżej.
Val
Nowicjusz

Miejscowość: Poland

29 Lis 2010, 20:13

Pierwsze auto? BMW... ja mam do tego bardzo nie ciekawy stosunek... ;]

Ja za te pieniadze poszukalbym na Twoim miejscu jakiegos VW Polo albo Seata Cordoby... czy czegos bardziej spokojnego....
bo jak wsiadziesz do BMW majac tylko doswiadczenie z L-ki... to ta fajna "moc" Cie moze przerosnac ;] szczegolnie teraz zima + tyl naped + brak umiejetnosci.... nieciekawe rownanie;]

Takie moje zdanie ale ja poprostu mam alergie na kolesi zap... po drogach na zlamanie karku i wyprzedzajacych wszystko co sie rusza. A czesto to sa wlasnie mlodzi ludzie w mocnych furach.... ja sam stary nie jestem ale przeraza mnie poczucie niesmiertelnosci co niektorych kierowcow....:P

a jesli chodzi jeszcze o jakies furki za ta kase to moze fiacik brawa lub bravo za ta kase napewno dostaniesz swietny egzemplarz.

albo nissan primera ale bedzie nieco starszy od fiacikow.

Pozdrowki. :razz:

[ Dodano: 29 Listopad 2010, 19:15 ]
a jesli chodzi o te 3 co podales to ja bym krecil sie za Honda Civic. :wink:
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

29 Lis 2010, 20:28

Ja nie mam zamiaru jeździc jak jakis pirat drogowy scigać sie lub cos w tym rodzaju xD ... tylko poprostu podoba mi sie BMW z wygladu jest fajnym masywnym samochodem , wnetrze też ma super , a naped na tył to fajna zabawa na zime jak bym uczył sie wchodzic na ręcznym na jakimś pustym parkingu.. :grin:
Podobaja mi sie własnie takie bardziej sportowe małe samochody coupe .... , niz sedan ale nie które wieksze tez sa fajne.
Val
Nowicjusz

29 Lis 2010, 20:34

Coś jest nie tak z tym BMW, którego podałeś w linku. Coprawda właściciel twierdzi, że przebieg jest autentyczny, ale... :wink:

143KM to dosyć sporo jak na pierwszy samochód. Jeździłeś już czymś o podobnej mocy?
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

29 Lis 2010, 20:53

Jeździłem kuzyna BMW 320D ale to troche i bardzo fajnie bylo :mrgreen:
Dlatego jak narazie BMW jest u mnie na 1 miejscu ale dla mniej jej głównym minusem jest spalanie .
Val
Nowicjusz

29 Lis 2010, 21:06

Val napisał(a):a naped na tył to fajna zabawa na zime jak bym uczył sie wchodzic na ręcznym na jakimś pustym parkingu..

Właśnie po to jest RWD, żeby tego na ręcznym nie robić :twisted:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...

29 Lis 2010, 21:34

W temacie podalem ze szukam samochodu i chciałem zebyscie mi cos doradzili nie podalem tylko bmw ale takze honde i megane a caly czas dostaje info. na temat bety ....
moze teraz doradzicie mi jakies inne auta :grin:
Val
Nowicjusz

29 Lis 2010, 22:42

Jako beemkarz mam dla Ciebie kilka informacji, dobrych i złych. Zacznę od złych. Jesteś młody, niedoświadczony i możesz faktycznie rozbić swoje BMW zimą jeżeli nie będziesz ostrożny, bardzo dobre zimówki to tutaj podstawa. To jest główny powód dla którego warto odradzić tą markę w tym przypadku, po prostu szkoda auta będzie, bo Tobie to mała szansa, że coś się stanie jak będziesz jechał powoli. Moim 3 samochodem było BMW dopiero, a i tak nieraz mnie zaskoczyło zimą, pamiętam akcję jak za ostro zredukowałem na śniegu, tylne koła się zblokowały, no i taniec... na szczęście byłem sam na drodze i nic się nie stało. :wink:

Teraz dobre wiadomości. BMW na pewno jest najfajniejszym autem i oferującym najwięcej, z tych, które bierzesz pod uwagę. Za 7 kafli dorwiesz już compacta z tym silnikiem, ale bez mpakietu raczej i z początku produkcji. Kolejna dobra wiadomość - według mnie to idealny silnik na pierwsze BMW, niedrogi w serwisie, dość mocny, nie za mocny. Dzięki temu nie zabijesz się "przypadkowo" (chyba :mrgreen:), no i nie będzie szybkiego niedosytu mocy (jak w przypadku krokowca). Kolejna dobra wiadomość - nie ma co się obawiać tak tego spalania, jak będziesz uważnie jeździł to wynik 9l w mieście jest jak najbardziej realny. Honda, czy Renault mogą spalić symbolicznie mniej, ale nie muszą.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lis 2010, 00:43

beta faktycznie może skończyć na drzewie;) rzuć na te okiem swym:

i civic
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jak widzisz nie bmw a też nie nudno;)

zwróć uwage na stan poszukiwanego auta...inaczej wydasz 7k na auto i środków na remont zabraknie, a do 7k można znaleźć coś w nienajgorszym stanie. Milych poszukiwań;P
boulee
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Lis 2010, 11:03

Val pamietaj ze mozesz kupic autko do pojezdzenia, za dwa lata sprzedasz jak sie troche ojezdzisz i kupisz sobie bete. ;)

Takie Seicento Sporting jest fajne, ale bardzo male. Jesli chcesz gdzies wozic kogos na trase to wtedy problem.

Ja bym na Twoim miejscu poszukał coś z segmentu B jak np Ibiza czy Fabia z silnikiem 1.4 75 KM. Nie poszalejesz tym, ale jest na tyle dynamicznie w tych nadwoziach ze jezdzisz całkiem sprawnie. A przynajmniej spokojnie obedziesz sie z samochodem ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

30 Lis 2010, 12:40

Moim zdaniem 140 koni i napęd na tył nie jest dobrym rozwiązaniem na pierwsze auto... bo potem szkoda jak ta piękna beemka skonczy przemielona na żyletki :razz: najgorsi sa moim zdaniem Ci którzy dostają prawko myśla ze umia jezdzić i jeszcze szaleja... pierwsze auto moc do 90 koni..... civic 1.4is ibiza 1.4 jakis fiacik bravo ładne i na początek wystarcza i też nie beda zamulać
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

30 Lis 2010, 18:13

A ja jak Was słucham to nie mogę sie nie odezwać. To co z tego, że jest młody ? Ja w wieku 14 lat jeździłem lepiej niż nie jeden " doświadczony " kierowca, i byłem bardziej odpowiedzialny niż większość Panów po 40. Zrobienie prawka to była dla mnie formalność. I nie uważam, że powinien sobie kupować srajczento albo samochód z litrową kosiarką pod maską bo tak wypada :/ Małe silniki i tak swoje spalą a i mocy nie mają i jak on ma niby wyprzedzić jakikolwiek samochód na trasie ? Tak samo w małym samochodzie przy odpukac wypadku zostanie z niego sardynka w puszce. Ja bym wybrał jakiegoś niedużego sedana lub coupe z silnikiem 1.6 1.8 - mocy wystarczy, spalanie nie wyższe niż te 11 l na setke i chłopak bedzie miał miejsce w samochodzie na jakikolwiek bagaż. A BMW spotkać w stanie nadającym się do użytku wymaga długich poszukiwań.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2010, 18:30

Musze brac pod uwage to ze jeszcze nie zarabiam , szukam samochodu ktory bedzie spalal max do 9l na 100km a BMW moze przekraczac ta liczbe, a co mozecie mi doradzic na temat megane coupe ?? jest fajny zgrabny a z tego co słyszalem też fajnie sie nim jeździ ale kazdy mi mówi że szybko sie psuja i jest przy nich dużo roboty ... Czy to prawda ??
Natomiast Honda Civic pali mało ma fajny wyglad itp z tego co czytalem na jakims forum to podobno blacha jest bardzo, rdzewieje itp ...
A i jeszcze co sądzicie o mazdzie takiej za cene 7000zł znalazła by sie jakas fajna ?? hmmm
Odrazu mówie nie interesuja mnie jakies malutkie samochody jak Seicento ....
:mrgreen:
Val
Nowicjusz

30 Lis 2010, 18:45

Zależy o jakim spalaniu mówisz, w mieście to takie BMW spali z litr więcej od tej Hondy. Średnio na pewno zmieścisz się w 9 litrach z E36ti, a jednak 140 kucy to nie 90. Megane coupe bym odpuścił... francuska tandeta, no i imo to damskie autko.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lis 2010, 19:03

A ja jak Was słucham to nie mogę sie nie odezwać. To co z tego, że jest młody ? Ja w wieku 14 lat jeździłem lepiej niż nie jeden " doświadczony " kierowca, i byłem bardziej odpowiedzialny niż większość Panów po 40

No skoro w wieku 14 lat szalałeś po drogach to znaczy że jesteś zajebiście odpowiedzialny :lol:
W temacie ja bym brał honde, fajne auto, 90 koni na pierwszy samochód wystarczy spokojnie. Jednak z 140 konną betą z tylnim napędem mógłby mieć chłopak problem.
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM