Pierwsze auto, proszę o pomoc w wyborze

23 Lip 2008, 21:26

Chyba jednak wezme Golfa 3 1.9TD.
Belele
Nowicjusz

24 Lip 2008, 09:25

Ale pamiętaj, że nim się nie pościgasz i to będzie MUUUUUUUŁ.
Co prawda silnik "Nie śmiertelny".
Ale i tak najważniejsze jest, żeby nie wkładać CHIPów do niego. Jeżeli odpowiadają Ci jego osiągi to bierz.
Rodri94

24 Lip 2008, 09:38

Nie przesadzaj aż taki to muł nie jest, 11 z czymś do setki, a jak przerobi na 110km, bo można bez problemu to już jedzie nieźle.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Sie 2008, 20:25

Poniewaz nie moge znalezc zadnego w miare zadbanego Golfa III 1.9TD w tej cenie. Pytam o nowe auto (Niemcy, Belgia) do 6000 zlotych z oplatami(chodzi mi o rejestracje, bo na OC mam inne pieniadze)
Belele
Nowicjusz

20 Sie 2008, 20:38

Same opłaty to 1500zł, chcesz kupić sprowadzonego, czy sam sprowadzić?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sie 2008, 21:29

Brat mi sprowadzi, bo zajmuje sie tym na codzien. Na gieldzie Golfow III jest wysyp ale wszystkie szpachlowane, cofane liczniki itd. A zza granicy to chyba juz wszystkie golfy 3 wywiezli, bo brat byl juz z 4 razy i nie bylo ani jednego :|
Belele
Nowicjusz

20 Sie 2008, 21:42

Nie ma się co upierać przy golf. Za 5500zł, bo tyle wychodzi mniej więcej jak auto z Polski to masz już niezły wybór. Kup coś nowszego, zadbanego z tych tańszych marek może.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Sie 2008, 13:03

Konkrety panowie, konkrety. Po ostatnich przygodach mojego kolegi z Daewoo tej marki nie biore pod uwage.
Belele
Nowicjusz

21 Sie 2008, 13:11

A co mu się porobiło i w jakim modelu? Ja miałem espero rok czasu i nie narzekałem, jedynie pierdoły się psuły.

Możesz kupić takie autko jak ja mam, hyundai accent 1.5 - trwałe, nie za małe, wszystkie golfy 3, z wyjątkiem wersji GTI nie mają szans na światłach, do tego ja za swój w bdb stanie zapłaciłem 4000zł. Spalanie w mieście 7 - 7.5 litrów benzyny, a samochodzik ciągnie na każdym biegu od 2000rpm :)
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Sie 2008, 11:30

Brat powiedzial, ze w Belgii nic ciekawego nie ma do tej ceny. Za jeden ze swoich samochodow dostal w rozliczeniu Renault Megane z 97r. (Hatchback) za 6500 zl
Silnik 1.4 z LPG (tutaj nie wiem jakie to dokladnie 1.4, bo sie nie dopytalem)
Samochod jest w Full Opcji, a uzytkownikiem byl starszy, stateczny pan.
Oplaca sie brac? Jednak Francuza sie troche boje... Ale brat powiedzial, ze na pierwszy samochod bylby dobry (pojezdze z rok i sprzedam, wiec mu ufama bo samochody to jego chleb powszedni)
Co o tym myslicie? Prosze o pomoc
Belele
Nowicjusz

22 Sie 2008, 12:24

jesli nie masz oporow przed marka daewoo to warto - wlasnie przez to co o niej powiedziales .. podobnie jest z fiatem a co do alfy zwlaszcza starszej ... bella jak kazda kobieta miewa humory ale nie jest zle wiadomo ze o alfe moze byc ciezko w dobrym stanie

ale jesli juz to calkiem fajne autko

kolegi mama ma 146 1,6 i chwali sobie to autko

co do brava to jak juz bylo powiedziane - wszystko byle nie 1,4 12V ten silnik to ze tak powiem byla taka mala wpadka fiata i dla tego sie go szybko pozbyli :lol:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

22 Sie 2008, 12:27

Patrz na moj ostatni post :>
Belele
Nowicjusz

22 Sie 2008, 12:35

wiem widzialem ale nawiazywalem do tego wczesniej :wink: niby czemu zdanie zmieniles ?? bo kolega kupil spawanego z 2 szrota i mu sie posypal ??? daewoo to bardzo dobre samochody tyle ze marka mniej prestizowa w sumie z fiatem jest podobnie ale i tak wiecej osob go toleruje
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

22 Sie 2008, 12:37

Nie wiem czy brac to Meganke... Narazie nad nia najbardziej sie zastanawiam. Bo jak pisalem brat trzyma ja dla mnie. Tyle, ze nie wiem czy chce pakowac sie w Francuza...
Belele
Nowicjusz

22 Sie 2008, 12:52

Jak odrzucasz daewoo to francuza sobie tym bardziej podaruj...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika