Pierwsze auto, proszę o pomoc w wyborze

22 Sie 2008, 15:16

Nie wiem czy brałbym Audi, 80 moim zdaniem były słabe pod względem zawieszenia, do tego to auta strasznie ciasne.
Wziąłbym Civica V gen najlepiej w Coupe nigdy się nie psują, a jest ich tyle że z częściami bez problemu. Nie pakuj się w Alfy i Golfy. Alfy nie bo nie wyrobisz z kasą, większość egzemplarzy to trupy. Golf... heh jak chcesz być jednym z 20 milionów Polaków to proszę bardzo :/
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 16:27

Chyba biore ta Meganke.
Belele
Nowicjusz

22 Sie 2008, 18:35

Nie są tak awaryjne jak mówią, główne problemy to beznadziejna elektryka. Do tego części jest bardzo dużo. Uważam, że to dobry wybór.
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 21:38

Wiem wiecej o tej Megance :)
Przebieg 91000 km (nie cofany, bo to jakis dziadek)
Na warsztacie ja sprawdzali i podobno stan super. Tylko amortyzator z przodu jest do wymiany.
W niedziele jade ogladac.
Belele
Nowicjusz

23 Sie 2008, 00:01

Ta meganka to z komisu rozumiem, ścigana?
Najlepiej sam ją w warsztacie obadaj i nie wierz ludziom, którzy żyją z handlu autami.

Posprawdzaj czy elektryka działa, bo to największe problemy francuzów.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 09:00

Bratu mam nie wierzyc? hehe Co jak co, ale on rodziny nie oszuka.
Spoko, sprawdze wszystko. Samochod jest tak jak wczesniej napisalem krajowy, brat dostal go w rozliczeniu za Forda Mondeo mk3.
Belele
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

23 Sie 2008, 09:16

jak to jest 1,4 eco to powodzenia przy przyspieszaniu :wink: i taki eco to on zas tez nie byl - o tym aucie slyszalem od znajomego - sam taka wersja nie jezdzilem .. - tylko 1,6 110 konie ( po fl ) ale co do tej 1,4eco mial uno 1,0 i jak wsiadl do szwagra megane 1,4 to mial dosc - to nie jezdzilo tzn zbieralo sie slabiej ....
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Sie 2008, 12:27

No chyba że to brat choć ponoć rodzinie wierzy się najmniej :P
WIesz Manfred masa robi swoje, ale po mieście to w zupełności wystarczy.
kociub
Początkujący

24 Sie 2008, 18:55

Cześć.

Również w najbliższym czasie planuję zakup swojego pierwszego samochodu.
Zastanawiam się nad Peugeotem 206 cc, Ponieważ to jedyny kabrio z twardym dachem w takim przedziale cenowym na jaki mogę sobię pozwolić, ok 27tys rocznik 2002.

Jakie są wasze opinie o tym aucie?
Z góry dziękuję za każdą wskazówkę :)
roxa
Nowicjusz

24 Sie 2008, 19:07

Daruj sobie francuzy, koniecznie chcesz cabrio?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Sie 2008, 19:16

niestety, koniecznie.. :P
aż tak kiepskie są?
roxa
Nowicjusz

25 Sie 2008, 16:30

Kolega, w każdym temacie na nie narzeka, a ja ich bronie:)
Jak się po raz kolejny powtórzę miałem dwa Pugi i w żadnym nic się nie dzieje (jeden z 90 roku i dalej jeździ). 206 w cc miała moja ex mimo iż źle jej życzyłem :P to auto się świetnie zachowuje, poza wymianami płynów i pasków nic przy niej nie robi. Kupiła za moją namową. Dach jest super, nie musi się bać zostawiać auta pod blokiem na noc itd. Polecam!!!
kociub
Początkujący

25 Sie 2008, 21:51

Pocieszyłeś mnie :)

Bo jednak większość mimo wszystko odradza.. ale ja sie uparłam.. heh..
Nie mogę tylko znaleźć żadnej ciekawej oferty szczerze mówiąc.. a jak sie znajdzie to w Szczecinie (a ja z Warszawy). Bo raczej wole kupić od osoby prywatnej niż z komisu.. Gdzie najlepiej szukać?
roxa
Nowicjusz

25 Sie 2008, 22:18

Jeżeli samochodzik ma być dla kobiety, w stylu po zakupy czy coś, delikatnie jeżdżony, niewielkie przebiegi to można myśleć. Przy intensywnej eksploatacji (rozwożenie pizzy w mieście) mój były daewoo sporo więcej wytrzymał od kumpla, niby bezawaryjnego peugeota. Dopóki jeździła nim od święta jego matka to był ok... :wink:

Z resztą po co ja to piszę, skoro i tak wiem, że cokolwiek ludzie nie napiszą to i tak kupisz ten, który będzie Ci się podobał Z WYGLĄDU.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Sie 2008, 22:39

Dokładnie a bezapelacyjnie Peugeoty są piękne :)
Znaczy ona robiła średnie przebiegi, bo poza jazdą w mieście(trochę jeździła) to jeszcze robiła raz na 3 dni trasę Wrocław-Legnica i z powrotem (studiuje, a rodzina i ja :P mieszka w Legnicy)
Wiesz jak sprawdzisz auto z mechanikiem, bądź w stacji, to chyba nie ma znaczenia czy w komisie czy prywatnie, z drugiej strony jak auto jest nie ściągane to do tego komisu wstawił go prywatny właściciel :) z drugiej strony niemieckie egzemplarze są mniej zajeżdżone niż polskie. Należy wystrzegać się tylko importu z Francji!
kociub
Początkujący