REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To zależy . Ty masz jakieś dochody , będziesz mieć je podczas studiów ? czy rodzice będą dawać Ci kasę podczas ich trwania ( na mieszkanie , życie itp.) ? Jeśli rodzice to tak naprawdę ich obciążysz kosztami paliwa , kosztami utrzymania auta.Arturpie99 napisał(a):Moje pytanie brzmi czy warto kupić samochód na studia?
dobreArturpie99 napisał(a):13 letnie auto za 6000 można spokojnie kupić z przebiegiem na poziomie 150 tysięcy kilometrów
SeicentoArturpie99 napisał(a): Mówisz żeby kupić SC, dobrze rozumiem że chodzi Ci o Seat Cordobę?
Może być również kłopotliwe. Dałem swojej starszej starszej córce auto do Wrocławia. Dałem również na paliwo . Oddała po dwóch tygodniach . Powiedziała że nie będzie walczyć o miejsce parkingowe pod mieszkaniem i na uczelni. Zamieniła samochód na rower. Rower parkowała na klatce schodowej , ostatecznie w mieszkaniu. Nie zrozum mnie żle . Nie ironizuje. Będziesz na tych studiach , ogarniesz co i jak , być może nie będzie tak żle albo będzie bardzo żle. Młodsza z koleżankami wynajęły mieszkanie przy centrum a tam to już była masakra. Był wprawdzie parking na tyłach bloku ( własność spółdzielni , brama na pilota ) ale opłaty za skorzystanie niemałe.Arturpie99 napisał(a):no właśnie z jednej strony wiem, że samochód na studiach to nie jest konieczność