artur73 napisał(a):Jeśli miałbym wybrać silnik dla Laguny I po lifcie ,to ...szukałbym 1,6-16V -107KM .Jest dynamiczny i najekonomiczniejszy.
Dziękuję za cenną opinię. Zazwyczaj polifty jak to bywa z wieloma modelami, kojarzą się z poprawionymi niedociągnięciami, lub lepszym zabezpieczeniem antykorozyjnym, tak jak np. w Megance/Sceniku, ale być może w Lagunie nie do końca sprawdza się ta prawidłowość. Jednak z tego co piszesz, wyciągam wniosek, że polift, czy przedlift nie ma co rozpaczać, ważniejsze żeby był dobrze utrzymany.
Co do Laguny, to raczej też najbardziej widział by mi się silnik o którym wspomniałeś, w zasadzie zbiera same pozytywne opinie.
Widziałem też, że miałeś fajnego Scenika polifta, który chyba miał małe bum, aż szkoda
Ja akurat poszukuję samochodu, ale jeszcze waham się nieco, jednak na obecną chwilę najbardziej marzył by mi się właśnie Scenik, spełnia on większość moich oczekiwań, boję się jedynie rudej przed którą przestrzega wiele osób, ale z drugiej strony przyglądam się tym autkom na ulicy i nie widzę żeby jakoś tak się nagminnie sypały, np. tak jak Hondy, czy Accenty...
Pozdrawiam
![Wink ;)]()