Jeśli diesel to tylko 1,9 DTI (niecałe 100KM) ,a nie 1,9 DCI -120KM. Owszem ...dci jest nowszy ale bardziej awaryjny,ma podatniejszą na awarię aparaturę wtryskową,mniej trwałą turbinę. Za to DTI ma tradycyjną budowę i jest nieco głośniejszy. Sąsiad ma takie kombi z 99r i naprawdę spalanie nie przekracza w miejskich korkach w Poznaniu 6,5l. Natomiast na trasie mieści się między 5 a 5,5l.
Z oceną instalacji gazowej w benzynie może być problem... Jest ich wiele i w różny sposób założone bywają. Są starsze i nowsze sekwencyjne. Generalnie warto się autem przejechać na benzynie i na gazie i porównać.
Jeśli chodzi o wybór silnika to w Lagunie I sprzed liftu 99r to ten co u mnie jeździ czyli wolnossący 2,0- 8 zaworowy o mocy 114KM. Przed liftem mamy lepsze materiały w środku,lepszy i trwalszy plastik na desce (czarny)itp. Po lifcie zaś (szare plastiki),najlepszy według mnie jest silnik 1,6-16V-107 KM. Naprawdę mało pali i jest dynamiczny.
Dodam ,że u mnie Laguna jest sprzed liftu ma zwykły gaz,przebieg 300 tys km (ale silnik miał mały remont 50 tys km temu). Pali w trasie między 9 a 10l gazu czyli w kosztach tyle co 5,5l benzyny... Z autem nie ma absolutnie żadnych kłopotów ,a tym bardziej z jakąś elektryką!!! Wszystko działa od elektryki szyberdachu po klimę..!
![Uśmiechnięty :)]()
Wymieniam tylko to co się zużywa w mieście czyli elementy zawieszenia jak sworznie wahaczy czy tarcze i klocki hamulcowe. Auto jest wygodne,duże jak Passat,szybkie a z gazem ekonomiczne. jedynym mankamentem po 300 tys są dolewki do skrzyni biegów oleju co pół roku 0,5l,gdyż leci z wybieraka,a nie opłaca się demontować skrzyni która chodzi bez zarzutu. Auto przejechałem profesjonalnym miernikiem lakieru i nie ma szpachli,choć maska jest wymieniona od innej Laguna (spotkanie z danielem) oraz reflektor i halogen. Nie ma rdzy !!! Zresztą proszę wejść w moje zdjęcia po prawej stronie pod avatarem i looknąć sobie.