Pierwsze auto.

27 Lis 2015, 16:51

Witam,
Jestem przed zakupem pierwszego auta zależy mi na tym aby auto było ładne, zadbane, robiące wrażenie no i po prostu "dobre".

Mój jakim dysponuję budżet to 15-16-17 tysięcy, tak jak wspomniałem zależy mi żeby auto było ładne, żwawe, dosyć młode i ładne stylistycznie. Najlepiej gdyby był to sedan bądź coupe.

Na co zwracałem uwagę ;

Audi A4 B6

Alfa 159 przeszło mi delikatnie.

Vectra C Gts, lecz wersja przed liftem mi się nie podoba.

Vw B6 lecz w tej cenie cokolwiek ciężko znaleźć.

A teraz na co mam najbardziej ochotę jest to Peugeot 407, ładny stylistycznie, młody w porównaniu do poprzednich aut, jedyne co pozostawia mi trochę do życzenia to środek, mianowicie kanapy i kierownica ale to są drobnostkowe sprawy po prostu nie podobają mi się w nich, a no niby francuz ale Ci co mają sobie chwalą, silnik 2.0 HDI również, nie wiem jak jest z praktyką lecx auto wizualnie jest śliczne jak za te pieniądze i stosunkowo dosyć młode 07-10 rok.
Nie znam się na samochodach przyznam szczerze dlatego wstawiam tutaj do oceny właśnie takiego Peugeota:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę o oceną, i o wyrozumiałość, zaczynam przygodę z autami. Pozdrawiam
Kubagul
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1997
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot

27 Lis 2015, 18:44

Ponawiam pytanie :)
Kubagul
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1997
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot

27 Lis 2015, 20:00

O Alfie zapomnij
Passat awaryjny i brak sensownych silników

Najsensowniejsza będzie Vectra najlepiej z 2,0T
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...