Pierwsze auto

23 Mar 2016, 00:17

Witam wszystkich
Na początku chciałbym podziękować wszystkim użytkownikom tego forum za ogrom wiedzy jaka jest zawarta tutaj. Systematycznie przeglądam to forum od 3 miesięcy, do tej pory "incognito" aczkolwiek z uwagi na oczekiwanie na wydanie prawa jazdy postanowiłem się zarejestrować i poprosić o radę.
Z uwagi na to iż dopiero co uzyskałem uprawienia kat B i nie mam żadnego doświadczenia w prowadzeniu oraz żadnych zniżek OC na początku myślałem nad zakupem Matiza bądź Lanosa (do 3000). Modele te pozwoliły by mi "nauczyć się" poruszać po drodze, uzyskaniu pewnych zniżek OC oraz względny "spokój" w przypadku gdyby krawężnik okazał się wyższy niż wyglądał czy słupek stał bliżej niż mi się wydawało :wink: . Niestety bądź stety moja druga połówka jest kategorycznie anty te samochody więc szukam czegoś innego. Budżet jakim dysponuję to 10k (chciałbym aby w ta kwota objęła zakup samochodu, ewentualne poprawki u mechanika oraz wszelkie opłaty - włącznie z ewentualną rejestracją jeśli samochód nie jest zarejestrowany w Polsce), dystans na którym będzie używany to 500-1000 km miesięcznie, preferowany gaz potem benzyna (jeśli benzyna to chciałbym go od razu zagazować - na ten wydatek mam inną "kupkę" :D ). Miasta w których szukam to Kalisz bądź Łódź, biorę pod uwagę Clio i Focusa. Z uwagi na mój totalny "laicyzm" co sądzicie o tych auta"
[link do oferty na Olx wygasł]

Dzięki i pozdrawiam :D
nemeto
Nowicjusz

Auto: nie mam

23 Mar 2016, 20:07

Sprowadzony Focus po opłatach za 5k? Proszę Cię.. :roll: reszta też średnia.
Pierwsze Clio było chyba malowane z tyłu.
Drugie wygląda ok,obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2016, 21:24

Dzięki;)
Jeszcze takie coś mi wpadło w oczy [link do oferty na Olx wygasł]
nemeto
Nowicjusz

24 Mar 2016, 18:19

Ten ładny i przebieg może mieć autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Kwi 2016, 21:09

Witam
Odświeżam temat ponieważ zbliża się urlop i planuję wtedy kupić swoje pierwsze autko. Myślę o czymś w benzynie bądź gazie, dystans to max 1000 km na miesiąc, budżet to 13k (chciałbym aby zawierał również "pakiet startowy" oraz ewentualny montaż gazu). Preferowałbym raczej samochód ekonomiczny, okolica w której szukam to Łódź. Napiszcie proszę co sądzicie o tych autkach:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
nemeto
Nowicjusz

19 Kwi 2016, 21:26

Jeżeli szukałbyś czegoś tańszego w okolicy to zapraszam :)
Hado
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 09 11 2015
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Celica VII
Silnik: 1.8 VVTI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...

20 Kwi 2016, 00:36

Nie, dzięki totalnie mi nie po drodze ;)
nemeto
Nowicjusz

20 Kwi 2016, 18:41

Rozumiem, że na zlinkowane przeze mnie auta nie mam co patrzeć i zacząć szukać czegoś innego ;):)
nemeto
Nowicjusz

20 Kwi 2016, 18:46

Panda i 307 w jednym porównaniu :roll:
Barol
Awatar użytkownika

20 Kwi 2016, 20:30

Nie zamykam się na markę :lol:
nemeto
Nowicjusz

20 Kwi 2016, 20:37

Chodzi o wielkość auta.
Barol
Awatar użytkownika

20 Kwi 2016, 20:46

;) Ok to pandę wyrzucam z kręgu zainteresowania, a jak oceniacie resztę - jestem kompletnym laikiem. Samochody ze zdjęć wydają się ok, jakieś rdzy osobiście nie widzę (polo wydaje mi się, że progi ma ubrudzone czymś) no ale "wprawne" oko powinno wychwycić coś co mi umknęło ;)
nemeto
Nowicjusz