Pierwsze auto

10 Maj 2016, 16:09

za daleko :/
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

10 Maj 2016, 19:03

Masz pod nosem [link do oferty na Olx wygasł] wizualnie trochę do podrobienia.
Jeszcze dość dobrze utrzymana II,10lat w jednych rękach tylko lakier przydało by się wypolerować.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2016, 22:06

ten golf 3 to nie będzie złom? zapytam sprzedawcy czy ma jakieś wyposażenie np wspomaganie czy cos bo 2.3k bez niczego to troche dużo dla mnie... czy mi sie wydaje czy maska i prawe drzwi maja ciemniejszy kolor od reszty?
Krusadex
Nowicjusz

11 Maj 2016, 22:35

a o tym co powiecie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wglada na zadbanego i z zewnątrz i w środku tylko szkoda że 3 drzwiowy, ale jakos przeżyje
Krusadex
Nowicjusz

11 Maj 2016, 22:40

2.3k za G III z gazem to dużo? Jak blacharka dobra, długie opłaty i butla na kilka lat to brać i nie ma się co zastanawiać. I o jakich Ty tu odcieniach mówisz w 20 letnim aucie :shock: to nie salonówka i nie 200k żeby wybrzydzać czy był (ew) malowany. Nie przypatruję się nawet bo szkoda szukać takich pierdół w aucie za 2k...
Inna sprawa, że cena wyjściowa jest dość sugestywna i sugeruje ostatecznie 2k

Ten którego wrzuciłeś ładny. Miałem go tutaj dać, ale odstraszył mnie ten zawias - jeździł jakiś młodzik.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

12 Maj 2016, 20:32

Człowieku Ty masz 2000zł a nie 20000zł.. :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2016, 22:25

Witam. Moderator polecil mi pisac w tym temacie. Rowniez poszukuje pierwszego auta. Mam do dyspozycji 5-6 tys. Z tym ze mi sie marzy w124. Duzo slyszalem o jego niezawodnosci. I chcialem sie dowiedziec co bardziej doswiadczeni kierowcy mysla o tym aucie. Na oku mam cos takiego [url] [link do oferty na Olx wygasł] [url] i moje pytanie brzmi czy taki budzet jest wystarczajacy zeby zakupic w dobrym stanie to auto, i ile prawdy jest w tymco mowia o jego niezawodnosci. pozdrawiam
michau22
Nowicjusz

12 Maj 2016, 22:40

Widze, ze kolega zgrzal sie na mercedesa :naughty: Przy tym budzecie znalezienie egzemplarza, w ktorym licznik nie obrocil sie przynajmniej raz graniczy z cudem. Auto bylo bardzo niezawodne, teraz wiekszosc autek ma ogromny przebieg, wiec libcza usterek rosnie. Jeszcze dodaj do tego opinie niezniszczalnego i final jest taki, ze te najtansze egzemplarze jezdza bez zadnych inwestycji na olejach mineralnych, az wyziona ducha :(

Nie bede zniechecal, bo wiem jak to jest kiedy sie na cos napalisz. Na pewno plusem tego samochodu jest dostepnosc czesci i ich smieszne ceny. Silniki bardzo proste konstrukcyjnie i wiekoszsc usterek mozna naprawic malym kosztem.
Minusem zupelnie niedzisiejsza dynamika(a w zasadzie jej brak), stan najtanszych egzemplarzy i totalny brak wyposazenia.
Zeby nie bylo da sie trafic okazyjnie zdrowe w124 za male pieniadze, ale potrzeba sporo cierpliwosci i czasu.
Ps. ten z ogloszenia to taki polepiony sztrucel, ze nawet nie pojechalbym 5km, zeby go ogladac.
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel

13 Maj 2016, 08:25

Ja swoje pierwsze auto kupiłem za 1400, ale włożyłem drugie tyle zanim mogłem nim normalnie jeździć. Jeździłem 2 lata i byłem zadowolony, niestety padł w nim jeden z cylindrów i tak skończył się jego żywot :)

Powiem podobnie jak koledzy, jak masz 2-3k to nie bierz takich fur jakie wrzucasz, bo pożałujesz. Nie masz kasy i będzie cię bolało dopłacanie do tego co kupisz, bo to, że one jakoś się jakoś odpychają to nie znaczy, że da się tym przez 2 lat jeździć.

DA SIĘ, kupić fajne małe auto za małą kasę i sprawne, ale trzeba się naszukać.
Kumpel np. sprzedał swoją Corsę 1.0 za 1000zł a wymienił w niej silnik wcześniej na taki ze 150 tysięcznym przebiegiem. Mankamentem była przerysowany któryś bok, bo zahaczył słupek, ale tak to wszystko sprawne...

Szukaj właśnie takich małych to masz szansę znaleźć coś czym pojeździsz.
Z większych popatrz np. na Renault 19. Może gdzieś znajdziesz jakiegoś niezjedzonego przez rdzę, bo to było dobre i przyjemne samochody.
Emejcz
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: A4 B5 FL
Silnik: 1.8t 150KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Maj 2016, 11:22

Okok rozumiem. A jak sie sprawa ma z np. W201. Przykladowo taka oferta [link do oferty na Olx wygasł]
Czy w tej cenie jest mozliwe dorwanie dobrego egzemplarza ?
michau22
Nowicjusz

13 Maj 2016, 11:49

Szrot
michau przeczytaj PW
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

13 Maj 2016, 11:52

michau22 napisał(a):Okok rozumiem. A jak sie sprawa ma z np. W201. Przykladowo taka oferta [link do oferty na Olx wygasł] ... fxnnj.html

Ale złom ja nie mogę :shock: Kolego mając 6000 zł max budżetu musisz szukać stanu a nie konkretnego modelu i marki samochodu :idea:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Maj 2016, 18:36

Do 6k zapomnij o W124 i 190,to już powoli klasyki więc ceny maleć nie będą.
W tym budżecie może uda Ci się znaleść miśka C180.
Barol
Awatar użytkownika

13 Maj 2016, 20:19

A o tej Audi co sadzicie? [link do oferty na Olx wygasł][message_sent]=1&id_at=2052461747 szczerze mówiąc wolałbym Audi od Golfa, ale jak te Audi okaże sie złomem to sie chyba na tamtego golfa skusze
Krusadex
Nowicjusz

13 Maj 2016, 20:28

Co to za ulep? :shock:
mike
Moderator
Awatar użytkownika