Pierwsze auto

13 Maj 2016, 20:43

dawno takiego g**na nie widziałem... gdzie ktoś miał oczy jak to "naprawiał" lub podbijał przegląd?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Maj 2016, 11:57

"Autem jeździła kobieta z dzieckiem" ja pier... jaki idiota kto mu w to uwierzy? :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2016, 13:17

A może to prawda, a autem jeździła taka matka Madzi z SO? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

15 Maj 2016, 12:22

No wsumie tak też może być :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2016, 18:04

Patrzałem tego Golfa z mojej miejscowości, stan wizualny jest dosyć kiepski, butla ma jeszcze rok ważności, potem mówił że bede musiał nowa instalacje zrobic a to koszt z 1500zl to prawie tyle co same auto, na dodatek dosyć głośne stukanie podczas jazdy jest, powiedział że to sworzen wachacza i ze to kosztuje około 50zl, obniża mi cene z 2300 na 2000-2100, gadałem z jednym mechanikiem i za robote bedzie chciał około 250zl o ile to w ogóle to pierw musiałby go sprawdzić, stoje tera w miejscu pomiedzy tym golfem a tamta audica, ktora odrzuciliście, zmieniłbym przedni zderzak i maske na seryjne, felgi po jakims czasie to z wyglądu jak zwykła 80-tka, nie wiem czy jechac i ogladać ją czy brać tego golfa bo w takiej kwocie znależć cokolwiek w mojej okolicy jest cięzko, a jechać gdzieś dalej raczej odpada, jestem sam i nie mam zabardzo z kimś kto sie zna na tym jeżdzić, ewentualnie tamta Laguna, która podałem wyżej, tam tez coś z przodem było facet mówił, ale juz nie pamietam co dokładnie
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

15 Maj 2016, 18:15

Krusadex napisał(a): butla ma jeszcze rok ważności, potem mówił że bede musiał nowa instalacje zrobic a to koszt z 1500zl
facet jest jakiś upośledzony :o kupujesz butle (używkę z papierami) za 200zł i jeździsz dalej
Krusadex napisał(a):stoje tera w miejscu pomiedzy tym golfem a tamta audica, ktora odrzuciliście, zmieniłbym przedni zderzak i maske na seryjne, felgi po jakims czasie to z wyglądu jak zwykła 80-tka,
wyglad jest tutaj najmniejszym problemem. Pytanie co dzieje się mechanicznie, że auto sprzedaje po cenie złomu. Te auta się cenią, popatrz sobie tutaj [link do oferty na Allegro wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

15 Maj 2016, 21:41

dziś ktoś z mojej miejscowości wystawił taka [link do oferty na Olx wygasł] warta zachodu? bo nie wiem czy sie kontaktowac ze sprzedajacym cena dosyc mała
Krusadex
Nowicjusz

16 Maj 2016, 09:12

To ten Golf wcale nie jest kiepski,sworzeń wahacza wymienisz,butla dopiero za rok i tak jak mike wspomniał kupujesz butle z papierami za 200zł i przekładasz a nie robisz nowej instalacji bez jaj..

Audi wygląda ok mogło być jedynie coś z tyłem bo klapa jakoś krzywo leży no i ta cena fakt trochę niska jest ale auto masz pod nosem więc obejrzyj.
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2016, 07:40

Oglądaj tą 80. Jak jest mechanicznie bez wielkich problemów to bierz. Cena niska, bo stare, ale spora szansa na auto które pojeździ. To były pancerne samochody.
Emejcz
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: A4 B5 FL
Silnik: 1.8t 150KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

17 Maj 2016, 10:10

Ty serio myślisz że ta 80 będzie ok? To dlaczego nikt jej jeszcze nie kupił co?
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2016, 10:33

Może być wiele powodów które ukryte są na zdjęciach. Kumpel z robo jeszcze do niedawna jeździł taka 80. Jaki był mega mankament? Cały lakier złuszczony, ale zero rdzy.

Weź pod uwagę rocznik - 88. Za takie auto woła się grosze. Przecież to prawie 30 lat... wielu to skutecznie odstrasza. Czy słusznie to już inna historia.

Niech zobaczy, jak się okaże, że nie warto, to nie ma co brać.
Emejcz
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: A4 B5 FL
Silnik: 1.8t 150KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

17 Maj 2016, 10:36

A pochrzaniły mi się linki ja myślałem o tej srebrnej B4 :oops: bo jeśli Tobie chodzi o tą granatową B3 to tez jestem zdania żeby obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2016, 19:22

Ten Golf jednak odpada, widziałem go kilka razy na mieście łebki po 15-16 lat wariowali długo nim nie pojeżdze, myśle o tej Audi jednak facet sie nie odzywa, to samo w przypadku tamtego Golfa z Gryfic, znalazłem jeszcze takiego [link do oferty na Allegro wygasł] tylko zastanawia mnie co to jest ta czarna plama na lewym nadkole, wygląda mi na dziure a z tego co słyszałem jak jest dziura w karoserii to przeglądu nie przechodzi, jednak postanowilem sie z nim skontaktowac i zapytać, jak narazie cisza
Krusadex
Nowicjusz

17 Maj 2016, 19:39

Co do tej B3 stoi juz za 1300 w ciagu 2 dni opuścił o 300zl troche dziwne, szkoda ze sie nie odzywa, moja matka mówiła że widziała je koło swojego garazu jakiś czas temu, stał przez długi czas nie było żadnego ogłoszenia o sprzedaży w dodatku te garaże są dosyć daleko poza miastem, a wydaje mi sie że jak ktoś sprzedaje samochód to raczej stawia go tam gdzie są ludzie, no ale nic może sie uda wkońcu z nim skontaktować i sie okaże co jest grane
Krusadex
Nowicjusz

18 Maj 2016, 00:11

No bo to jest dziura i widać też inne naloty rudej,lakier jakiś cały zmatowiały,silnik do dynamicznych nie należy,podstawowa wersja więc nawet wspomagania nie ma na plus długi przegląd i OC i dodatkowy komplet kół. Co do ceny to ja bym za niego nie dał więcej jak 1500zł.
Barol
Awatar użytkownika