Pierwsze auto z automatem do 7000zł

23 Maj 2017, 10:22

To kombi strasznie tanie, do tego sprowadzony, więc raczej nic dobrego.
Martwy napisał(a):Właśnie czytam że
Audi A6 C5 - montowany opcjonalnie Połączenie Multitronika z dieslem 2.5 TDI V6, to naprawdę fatalna opcja.
ale w większości 2.5 był Tiptronic :unsure: no i ktoś nie wie co pisze, bo ta skrzynia jest problematyczna i droga w naprawie, Tip zresztą też (u mnie w rodzinie był przypadek, gdzie wysypała się podczas wyjazdu wakacyjnego, oczywiście o ironio 2k km od domu w Chorwacji. Jeździć się wprawdzie dało, ale nie należało ono do przyjemnych. Remont- 4k). Jeśli już naprawdę uprzesz się na tego 2.5 to szukaj 180 KM, bo były ciut lepsze, ale tak czy siak sensu jakoś nie widzę.
Martwy napisał(a):Poleciliście a6 c5 ale jak z eksploatacją, częściami
prosz https://www.forumsamochodowe.pl/podsumowanie-i-spis-modeli-koszty-utrzymania-vt96514.htm
Martwy napisał(a):Co masz na myśli łącząc stan wolny z volvo bo nie rozumiem
wprawdzie wartościowe kobiety mają wywalone na to czym jeździsz, a jaki jesteś, ale porzućmy ten romantyzm i spójrzmy prawdzie w oczy - będziesz mieć szanse jedynie wśród członkiń Uniwersytetu Trzeciego Wieku, choć może niekoniecznie w tym egzemplarzu, bo mogą Cię wziąć za zakład pogrzebowy :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Maj 2017, 10:24

Mazda naprawdę spoko. Wydaje sie legitna ale coś tania. Mercedesy uwielbiam, ale te auto jest starsze odemnie więc podchodze do tego bardzo z dystansem. No i powtarzam, marzy mi sie c180 w202 i jestem gotów w niego inwestować pieniądze czy nawet pojechać nim wyprać profesjonalnie tapicerke i odświeżyć plastiki itd. Także ciekawi mnie on najbardziej aktualnie.

Choć biorę pod uwagę absolutnie wszystko w tym budżecie.

Tego meśka co podałes też biorę pod uwagę.

@Mike akurat kwestia szpanowania autem przed dziewczynami jest mi kompletnie nieznajoma. Singiel z wyboru here. Także auto ma mi się podobać. A nie innym.
Martwy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2017
Auto: Nie mam

23 Maj 2017, 10:31

Martwy napisał(a):jestem gotów w niego inwestować pieniądze czy nawet pojechać nim wyprać profesjonalnie tapicerke i odświeżyć plastiki itd.
powinieneś dostać medal za takie "poświęcenie" :roll: a ile jesteś w stanie wydać na remont blacharki :?: w mojej poprzedniej pracy był na sprzedaż w202 z taką blacharką, że jak przyjechało jakiś dwóch młodych Ukraińców to śmiali się z tego auta, że złom i za ile został kupiony, to wyobraź sobie co sobą reprezentował. Zaznaczę tylko, że nasi wschodni sąsiedzi nie są jakoś wybredni co do stanu aut :naughty:
Martwy napisał(a):Singiel z wyboru here.
witam w klubie :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 10:37

Myśle że za te 7000zł aż tak zeżarty nie będzie

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] tu się coś dziwnego z nim dzieje chyba zrzuca skóre niczym wąż.. :P

Troszkę wyszedłem poza budżet. Ale ten model to wyjątek. Oczywiście dalej trzymam się 7000zł bo auto chce mieć na listopad :D (dam rade spokojnie)
Martwy
Nowicjusz

23 Maj 2017, 11:01

Po całej Polsce może coś się znajdzie nie pognitego, ale wczoraj z ciekawości (ze względu na Twój temat) trochę pogrzebałem na allegro wśród śląskich w202 jest trochę bida, a jeździć po całej Polsce po auto za kilka tys, zwłaszcza jeśli się nie znasz, a auto nie jest klasykiem to nie ma za bardzo sensu.

Do głowy przyszły mi jeszcze takie wozy jak Toyota Camry, Nissan Maxima, Mazda Xsedos 9, Hyundai Sonata / Kia Magentis
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 11:06

To tylko orientacyjnie z całej polski by zobaczyć jak to cenowo wygląda i co za tyle i tyle można kupić. Auto kupie nie prędzej jak październik/listopad do tego czasu dodadzą mnóstwo ofert to będę patrzał do 50 km od Bytomia a auto pojadę zobaczyć z jakimś mechanikiem. Samemu to głupota. Nie znam się na mechanice kompletnie. Jedynie wiem na co zwracać uwagę. A z racji tego że to automat raczej nie będzie trudno wyczuć czy coś jest nie tak. Jak np szarpie.

Zobacze sobie te modele z przyjemnością będę miał co robić. Jest w czym przebierać widzę w tej cenie co mnie cieszy.
Martwy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...

23 Maj 2017, 21:21

Jak jest tu ktoś kto wie coś na temat mercedesa c180 w202 w automacie oczywiście to zapraszam, interesuje mnie najmniejsza pierdoła na jego temat.

Aktualnie biorę pod uwagę volvo s70 bmwe34/e36 i tego mercedesa. Choć najbardziej interesuje mnie merc.
Martwy
Nowicjusz

24 Maj 2017, 09:19

Co do C180 był tu jeden użytkownik mianowicie Jasiek90 który dobrze ogarniał ich temat ale ślad po nim zaginął.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

24 Maj 2017, 10:25

Szkoda. Nawet oglądam ile kosztuje konserwacja podwozia. Zabezpieczenie przed korozją.

http://www.auto-klinika.pl/konserwacja_podwozia

Co o tym sądzicie? Wygląda naprawdę super. Ale dużo łapek w dół na YT.

A jak już powiedziałem, nad c180 tym bardziej w wersji esprit mam fetysz także nie bedzie mi szkoda hajsu, a tu widzę mniej jak 2000zł to znośnie :ok:

Słyszałem że walka z rdzą to walka z wiatrakami w tych modelach więc w sumie nie wiem czy by to miało sens. Musiałbym na żywo zobaczyć taki model.
Martwy
Nowicjusz

24 Maj 2017, 16:44

W aucie wartym 5k robić konserwację za dwa :ok: Ekonomii raczej nie studiujesz :mrgreen:
Możesz mieć fetysze i inne odchylenia ale zdaj sobie sprawę, że kupujesz starego trupa a nie klasyka. Kupić, pojeździć dopóki się nie rozleci ze starości/nie będzie wymagał nieopłacalnej naprawy i wyrzucić, jedyna rozsądna opcja
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Maj 2017, 18:15

Nie 5 a 7 tysięcy.

Bez obrazy kolego. Ale tak piszą ludzie dla których 7k to grosze ,,stary trup" ,,stary trup za 7000zł" To nie budżet do 4000zł. Choć wiem w co się pakuje, ale bez przesady.

A oglądam ceny orientacyjnie, zrobiłbym to jakby auto było w dobrym stanie. Po prostu chce poobliczać wszystko od A do Z.

Czekam na więcej propozycji.

Jaki w takim razie jest według wasz najlepszy samochód w tej cenie? Najpewniejszy. Volvo s70?
Martwy
Nowicjusz

24 Maj 2017, 18:24

Martwy napisał(a):Jaki w takim razie jest według wasz najlepszy samochód w tej cenie?
ciężko powiedzieć, bo to stosunkowo niewiele, biorąc pod uwagę Twoje wymagania (automat)
Po prostu jeździj i oglądaj auta mieszczące się w Twoim budżecie, wybierz to najlepsze (egzemplarz)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

24 Maj 2017, 18:30

Niby oczywiste, ale niezbyt pomocne, dobrze wiedzieć co kupić. A czego unikać jak ognia. A jak z karoserią wymienianego tutaj audi? (a6 c5)
Martwy
Nowicjusz

24 Maj 2017, 18:34

Karoseria to najmniejszy problem i wydatek przy A6...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Maj 2017, 19:20

To widzę że mam tak naprawdę do wyboru e36 i meśka i tez nie bedzie rewelacji w sensie stanu technicznego.

Te audi wyglądają jak za conajmniej kilkanaście tysięcy wyposażenie, w miare nowoczesny wygląd, także się domyślam. Ale jakie koszta pi razy drzwi?
Martwy
Nowicjusz