Mały samochód 4x4

11 Cze 2017, 15:28

Witam wszystkich. Szukam małego samochodu ( łatwość parkowania w centrum) z napędem 4x4 i większym prześwitem. Auto do jazdy po mieście oraz na wypady na ryby (3-4 razy w miesiącu). 2 razy do roku jakaś dłuższa trasa rzędu 600 km. Przedział cenowy to 15 - 20 tys. Miałem na oku Suzuki jimny i Mitsubishi Pajero Pinin (3d). Ostatnio jednak zacząłem się zastanawiać czy na moje potrzeby nie wystarczy Toyota RAV 4 II. Który z tych samochodów będzie najlepszym wyborem? W Przyszłości planuję dołożyć instalację LPG. Z góry dziękuję za pomoc :D

P.S.Ogólnie rzecz ujmując najbardziej podpasował mi jimny ale ten brak możliwości włączenie 4x4 podczas jazdy w mieście...

A może suzuki grand vitara II w wersji 3d jest godna uwagi?
Lupilas
Obserwowany

Auto: Nie mam ( jeszcze :D )

12 Cze 2017, 11:40

Mozesz jeszcze popatrzec na suzuki sx4, daihatsu terios. Dales od siebie jimny i to dobry wybor auto bardzo fajne, male i przyjemne. Gabarytowo bardzo podobne do Teriosa.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co powinien zrobić świadek wypadku?
    W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...
    Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...