Pierwsze auto z automatem do 7000zł

22 Maj 2017, 12:18

Jak w temacie, planuje pod koniec roku kupić swoje pierwsze wymarzone auto koniecznie z automatyczną skrzynią biegów (manual mnie kompletnie nie interesuje, także automat albo nic) 5 osobowe w miare bezpieczne i komfortowe. Mam 21 lat i prawo jazdy od stycznia tego roku. Interesuje mnie 2 litrowy silnik minimum jako że to automat.

Budżet=7000zł MAX

Rejon=Cały śląsk ew bytom do 50km

Użytkowanie = dojazdy do pracy, trasy do 300km np na wieś do rodziny tu na wakacje. Także powiedzmy na średnie dystanse..

Własne potrzeby=5 drzwiowy z automatem.

Wszyscy polecają bmw e36, mercedesa c180 w202 esprit (który mi się marzy btw) czy opla omege 2.6v6 ciekawią mnie wasze propozycje i co myślicie na temat w/w aut. Zarejestrowałem się tutaj głównie z tego powodu.

Zarzucę kilkoma linkami choć nie oczekuje by ktoś to oglądał i oceniał tym bardziej że to przykładowe ogłoszenia modeli którymi też jestem zainteresowany.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mercedes w210 raczej mina w tej cenie, popularny wśród taksówkarzy.

[link do oferty na Olx wygasł] Volvo s80

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Audi a6

[link do oferty na Olx wygasł] e36 (chyba jedyny wyjątek jeśli chodzi o wymóg auta z 5 osobowego)

Czekam na wasze propozycje i być może opinie na temat w/w aut tym bardziej bmw e36 opel omega b i mercedes klasy c 180 w 202 esprit.

No i jak to będzie wyglądać w tym budżecie mniej więcej. Z góry dziękuje za ewentualną pomoc :ok:
Martwy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2017
Auto: Nie mam
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Maj 2017, 17:44

Usuń wcześniejsze tematy i załóż jeden a konkretny lub zostaw ten
Kieł
Stały forumowicz

22 Maj 2017, 17:45

Nie mogę nic już z nimi zrobić gdyż są zamknięte. Ten zostaje. Dalej czekam na odpowiedź.

Nie wiedziałem że będą widoczne tutaj to jest w dziale ,,jakie auto kupić" specjalnie wszedłem w odpowiednie fora mercedesa i bmw by to dodać w odpowiedni dział. Dziwne.
Martwy
Nowicjusz

22 Maj 2017, 17:54

2.5 TDI w c5 odpuść, bo jest nieudany.
Volvo ma słabe automaty.
W210 będzie zapewne zgnity i zajeżdżony. Polifty były pod względem blachy lepsze, ale nie wiem jak to ma się do budżetu.
e36 to niższa klasa od powyższych, więc przemilczę.

Jeśli jeździsz po dobrych drogach to możesz szukać a6 c5 2.4 v6
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Maj 2017, 18:01

a6 c5 2.4 v6 znacznie wykracza poza budżet 7000zł. Przynajmniej z tego co widzę.

A jak z mercedesem w202?
Bmw e34?
Opel omega b?

Staram się znaleźć jak najlepsze auto z automatem do 7000zł. Bardzo mi zależy nad w202 i byłbym gotów w nie inwestować.
Martwy
Nowicjusz

22 Maj 2017, 18:11

Zamiast c5 możesz rozglądać się za c4 (pancerna konstrukcja, fajny diesel 2.5 TDI r5)
Martwy napisał(a):A jak z mercedesem w202?
Bmw e34?
Opel omega b?
zgniluchy. Najmniejszym złem będzie chyba e34, bo nie był dorywany przez młodzież aż w takim stopniu jak e36.

Z ciekawości - czemu automat?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC500h hybrid – 4,9 sek., 359 KM
    Model LC powstał jako urzeczywistnienie idei, wyrażonej w zaprezentowanym w 2012 roku na Salonie Samochodowym w Detroit samochodzie koncepcyjnym LF-LC (Lexus Future Luxury Coupe). Firma nie planowała jego komercyjnej kontynuacji, ...
    Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    Wyjeżdżając z psem należy zadbać o jego bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Jazda samochodem, przyspieszanie, hamowanie, głośna muzyka czy praca silnika, są dla naszego pupila bardzo stresujące. Pamiętajmy, że odpowiednie ...

22 Maj 2017, 18:16

Popatrz na volvo s70
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Maj 2017, 18:19

@mike

Nie interesują mnie manuale zbytnio, tak jak moich znajomych nie interesują kompletnie auta. A dlaczego, cóż od zawsze lubowałem się w automatach od filmów po przejażdżki autem z taką skrzynią także manual mnie nie interesuje zupełnie bo tu nawet nie ma co porównywać w kwestii jazdy.

Sama jazda L-ką na kursie i egzaminie to była czysta przyjemność z jazdy. Polecam każdemu zobaczyć jak to jest gdy nie trzeba zmieniać biegów, tylko wejść odpalić silnik zapiąć pasy pozycja D i do przodu. :ok:

Dlaczego akurat ten model volvo? Coś o nim napiszesz?
Martwy
Nowicjusz

22 Maj 2017, 18:48

Jeździłem kilkoma automatami i były fajne, ale jestem jeszcze na taką skrzynię za młody. Lubię sobie powachlować biegami :wink:
No i to może spora nadinterpretacja, ale na manualu można lepiej nauczyć się jazdy samochodem w pełnym tego słowa znaczeniu. No ale nie o tym temat :)

Volvo s70 to w sumie ostatnie prawdziwe Volvo, a w sumie lifting ostatniego prawilnego modelu. Mechanika równie pancerna jak w a6 c4, wspólny silnik 2.5 TDI r5
mike
Moderator
Awatar użytkownika

22 Maj 2017, 19:10

Też młody 21 lat, i preferowałbym bardziej komfortową i przyjemną jazdę z automatem.

Poczytam o s70 w takim razie choć interesowały by mnie mniej kanciaste auta jak nowsze volvo. No ale pancerne i w środku całkiem ok

Dalej nic nie wiem o moim wymarzonym mercedesie c180 w202 esprit także czekam aż ktoś się wypowie i co ważne, wie coś na jego temat :)
Martwy
Nowicjusz

23 Maj 2017, 09:06

Nie wiem czy można ,,bumpować" temat jak nie to z góry przepraszam za post pod postem.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo ładne te Alaero i chevrolet ma mniejsze stawki oc. Warto by było to kupić?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i co powiecie o volvo 850 dużo lepsze imo od s70

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i w/w audi a6 c5

Wygląda naprawdę ładnie. Porządnie.
Martwy
Nowicjusz

23 Maj 2017, 09:30

A6 to na 99% padaka.. Chevrolet fajnie a pomyślałeś jak z serwisem i dostępnością części? Bo na pewno łatwe to nie będzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Maj 2017, 09:42

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem o 2.5 TDI w c5.
Volvo bym brał, ale raczej nie polecam jeśli jesteś stanu wolnego :naughty: (w sumie też jestem, więc nie powinienem).
Chevy fajny, ale tak czy siak OC wyjdzie z dużą pewnością większe od pozostałych
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 10:06

Wiem wiem, chodziło mi o same auto z tym audi o wygląd i wnętrze że jest fajne. Pozatym nie chciałbym dizla.

tu jest benzyniak przykładowo choć szukałbym bardziej w sedanie

[link do oferty na Olx wygasł]

bo imo wygląda naprawdę spoko jak za te pieniądze.

Właśnie czytam że
Audi A6 C5 - montowany opcjonalnie Połączenie Multitronika z dieslem 2.5 TDI V6, to naprawdę fatalna opcja.

Poleciliście a6 c5 ale jak z eksploatacją, częściami. Skrzynią co najważniejsze etc.

Co masz na myśli łącząc stan wolny z volvo bo nie rozumiem :D
Martwy
Nowicjusz

23 Maj 2017, 10:19

Samo 2.5TDI w sobie to kicha.

Ostatnio wrzucałem na forum miśka,wiem że pisałeś że nie chcesz diesla ale tutaj masz zwykły prosty bez turbiny czy dwumasy,25lat w jednych rękach (czarne tablice jeszcze ma),przebieg raczej na pewno autentyczny,w PZU na starcie masz 70% zniżek wystarczy tylko wyrobić kartę PZMu.
Niestety sporym minusem będą osiągi.

Jeszcze ładna Mazda [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012