15 Lip 2021, 11:10
Witam wszystkich,
Planuje zakup pierwszego samochodu z budżetem zamykającym się na 20 tys. (Nie licząc opłat). Jestem osobą dosyć dużą przez co preferuje też większe samochody (w oplu astra hatchback czy I20 podczas kursu było mi ciasno ale już w multipli czy oplu vectrze było ok). Co do wymagań:
Jak najmniejsze spalanie (biorę pod uwagę wszelkie kombinacje tj. Gaz, benzyna, diesel itp.)
Celowałem na początku poszukiwań w suva/terenowe ale wydaje mi się, że ilość spalania może mnie zabić
Będę jeździł głównie w mieście (trasa może raz na rok albo ani razu)
Raczej manual, ponieważ automatem nigdy nie jeździłem i szczerze mówiąc po prostu się boję
Jeździć będę sam( rzadko się zdarzy, że będę musiał przewieźć jeszcze 2 osoby)
Nie należę do piratów drogowych (preferuje jazdę wolniejsza i przepisowa niż szaleństwo na drodze) także nie potrzebuje aby auto było rakietą
Fajnie by było jakby miał czujniki parkowania aczkolwiek nie jest to wymóg konieczny
Z takich modeli przykładowych, które „przymierzałem” w komisach to odpowiadał mi: suzuki grand vitara(3D), mercedes B200, opel vectra
Jestem całkowitym laikiem jeżeli chodzi o auta stad tez będę wdzięczny za każda pomoc