Pierwsze auto za ~20 tys.

15 Lip 2021, 11:10

Witam wszystkich,
Planuje zakup pierwszego samochodu z budżetem zamykającym się na 20 tys. (Nie licząc opłat). Jestem osobą dosyć dużą przez co preferuje też większe samochody (w oplu astra hatchback czy I20 podczas kursu było mi ciasno ale już w multipli czy oplu vectrze było ok). Co do wymagań:
Jak najmniejsze spalanie (biorę pod uwagę wszelkie kombinacje tj. Gaz, benzyna, diesel itp.)
Celowałem na początku poszukiwań w suva/terenowe ale wydaje mi się, że ilość spalania może mnie zabić
Będę jeździł głównie w mieście (trasa może raz na rok albo ani razu)
Raczej manual, ponieważ automatem nigdy nie jeździłem i szczerze mówiąc po prostu się boję
Jeździć będę sam( rzadko się zdarzy, że będę musiał przewieźć jeszcze 2 osoby)
Nie należę do piratów drogowych (preferuje jazdę wolniejsza i przepisowa niż szaleństwo na drodze) także nie potrzebuje aby auto było rakietą
Fajnie by było jakby miał czujniki parkowania aczkolwiek nie jest to wymóg konieczny

Z takich modeli przykładowych, które „przymierzałem” w komisach to odpowiadał mi: suzuki grand vitara(3D), mercedes B200, opel vectra

Jestem całkowitym laikiem jeżeli chodzi o auta stad tez będę wdzięczny za każda pomoc
funkyfatman
Nowicjusz

16 Lip 2021, 20:21

Ktoś ma może jakąś propozycję sensowną? Dodam, że jestem z okolic Krakowa i raczej nie chciałbym w miarę możliwości jechać po auto na drugi koniec Polski
funkyfatman
Nowicjusz

22 Lip 2021, 23:58

odświeżam
funkyfatman
Nowicjusz

23 Lip 2021, 11:02

Może coś takiego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus pracuje nad nową V-ósemką
    Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...