Pierwsze auto za 6-7 tysięcy - Pomóżcie

28 Maj 2009, 21:45

Szukam auta tak za 6-7 tysi. Ma to być moje pierwsze auto na które długo zbierałem. Zastanawiałem się nad Renault Megane w wersjach coupe lub hatchback, również przez myśl przeszła mi Mazda 323c jak i Alfa Romeo 146 16v TS (tu wystraszyła mnie troszke awaryjność rozrządu i duże spalanie). Nie ukrywam, że ważne jest dla mnie aby autko miało elektrycznie sterowane szyby no i zdała by się klima(choć nie jest obowiązkowa). Lubie autka których wnętrze jak i ogólna budowa jest miła dla oka. Możecie mi coś poradzić. Tzn co sądzicie o tych autach które wypisałem i jakie moglibyście mi polecić. Z góry dziękuję za pomoc
Heh
michal9017
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

28 Maj 2009, 21:51

Chciałem założyć podobny temat, również rozglądam się za coupe w podobnej cenie to się podłączę by nie zaśmiecać,

Myślałem nad Hyundai S-Coupe lub Toyota Celica, co sądzicie o tych?
GK
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

28 Maj 2009, 22:18

Nie polecam wam Alfy. Ciężko jest na dobre coupe w tej cenie, ale jak już na upartego to toyota może być, chociaż wiek robi swoje nawet z toyotami. Polecam Honde Civic oraz Toyote Starlet( nie jest może zbyt ładna, ale niezawodna) Starletke ma kolega, śmiga ładnie, awarii brak.
Horny
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanów

28 Maj 2009, 22:56

michal9017 napisał(a):Szukam auta tak za 6-7 tysi. Ma to być moje pierwsze auto na które długo zbierałem. Zastanawiałem się nad Renault Megane w wersjach coupe lub hatchback, również przez myśl przeszła mi Mazda 323c jak i Alfa Romeo 146 16v TS (tu wystraszyła mnie troszke awaryjność rozrządu i duże spalanie). Nie ukrywam, że ważne jest dla mnie aby autko miało elektrycznie sterowane szyby no i zdała by się klima(choć nie jest obowiązkowa). Lubie autka których wnętrze jak i ogólna budowa jest miła dla oka. Możecie mi coś poradzić. Tzn co sądzicie o tych autach które wypisałem i jakie moglibyście mi polecić. Z góry dziękuję za pomoc
WITAJ JEŚLI CHODZI O SPALANIE TO NIELICZ NA MAŁE BO OD TEGO SĄ INNE SILNIKI/TDI/ALE JEŚLI JUŻ BENZYNKA TO SZUKAJ RACZEJ SUBARU JMPREZA /2.0 116KM , TOYOTA CARINA 1.6 ,STARSZ HONDA PRELUDE OK.95/94 - TE BENZYNKI JESZCZE MAJĄ JAKIEŚ SZANSE NA WMIARE SOLIDNE SILNIKI
ALE TO W KOŃCU TWÓJ WYBÓR /JAK COŚ KUPISZ TO SIE POCHWAL/
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

29 Maj 2009, 08:24

A i zapomniałem dodać, że silnik nie może mieć zbyt dużej pojemności bo opłaty dla tych co niedawno dostali prawko są zabójcze a nie mówiąc już o ubezpieczeniu. Dziękuję za te propozycje rozejrzę się co i jak w moich stronach z tym. A jak ktoś jeszcze ma propozycje to mile widziane
Heh
michal9017
Nowicjusz

29 Maj 2009, 10:15

michal9017 napisał(a):silnik nie może mieć zbyt dużej pojemności bo opłaty dla tych co niedawno dostali prawko są zabójcze a nie mówiąc już o ubezpieczeniu

W czym problem? Niech twój ojciec / wujek który ma jakiś samochód będzie współwłaścicielem twojego pojazdu. pozdr
Horny
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
    W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...
    Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...

29 Maj 2009, 11:41

A dzisiaj jeszcze kolega mi powiedział o tym autku HYUNDAI S-COUPE. Tak jak mój poprzednik jest na moim celowniku. Co możecie na ten temat powiedzieć?
Heh
michal9017
Nowicjusz

29 Maj 2009, 14:49

Kolega takiego miał i w pól roku się pozbył... koszty,koszty,koszty. Poza tym spalanie i galony oleju na dolewki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

29 Maj 2009, 14:55

Jeździłem hyundai coupe i nie powiem- ma kopa :D pali jak smok, ale uroki jazdy wynagradzają wszystko :) niestety jak na sportowe autko jest dość "sztywny".
Gelicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Spod XP