Pierwsze auto za 6-7tyś, małe, zrywne, ekonomiczne.

06 Sie 2017, 20:28

Cześć, na początku przyszłego roku czeka mnie zakup pierwszego auta, przez ten czas będę mieć tak 6-7 tyś złotych. Szukam auta małego, średnie też mogą być, najlepiej sedan lub hatchback ( bo jeżdżę zwykle sam, czasami z 1 pasażerem ), zrywnego, którym będzie można czasem przydepnąć, choć zwykle jeżdżę w miarę spokojnie ( wiecie, żeby mieć zapas mocy w razie czego ), i najważniejsze, żeby był ekonomiczny, nie palił za dużo i części tanie, Cóż... jak mało palące to diesel, ale myślę że przy zarabianiu około 600 zł na miesiąc naprawy by mnie zjadły. Więc fajnie jakby coś było w gazie lub ew. jakiś bardzo ekonomiczna benzyna. I czy bać się samochodów z rocznikami np. 95 jeśli jest zadbany ? Czy nie zwracać uwagi na rocznik tylko na jego stan faktyczny ? Proszę o porady jakie samochody by pasowały do mnie, do mojego stylu jazdy i kilka słów o waszych propozycjach, i oczywiście OC. Silnik żeby był max 1.6, miałby mi kto wziąć go na siebie a ja współwłaściciel, więc tu nie ma problemu.
zinuu123
Początkujący

Prawo jazdy: 11 08 2016
Auto: Daewoo Matiz
Silnik: 0.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Sie 2017, 20:41

Wróć jak już będziesz szukał auta, czyli pod koniec roku bo teraz mija się to z celem. Nie ma w tym budżecie "te auto jest ok, jedź i kupuj".
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

06 Sie 2017, 20:42

Próbowałbym znależć coś z Seata,mówię tutaj o Ibizie z silnikiem 1.6 benzyna lub Cordobie po lifcie ewentualnie Renault Megane Coupe-można nawet chyba coś po lifcie znależć.
Powers
Początkujący

Auto: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Rok produkcji: 2004

06 Sie 2017, 21:47

A ja to bardziej bym zaproponował
Fiat Punto II 1.2
Honda Civic VI
Golf IV
Toyota corolla e11
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Sie 2017, 22:26

Zobacz rovera 25, nawet 1.4 spokojnie daje radę. Twój budżet pozwoli na zakup fajnego egzemplarza z dobrym wyposażeniem.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

07 Sie 2017, 09:02

Dla siebie samochodu na razie nie szukaj, bo nie ma sensu tak wcześnie. Ale polecam ogólnie przeglądać ogłoszenia i forum. Dzięki temu się rozeznasz, na co zwrócić uwagę, jakich ofert unikać.
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tablica rejestracyjna przypisana do samochodu
    Na początku roku czyli dokładnie 31 stycznia 2022 zaczęły obowiązywać przepisy pozwalające na pozostawienie aktualnych tablic rejestracyjnych samochodu przy zmianie właściciela i niezależnie od regionu polski. Aktualnie kupując ...