Pierwsze auto za małe pieniądze

26 Lut 2014, 14:03

Witam przymierzam się do zakupu pierwszego auta, chciałbym zmieścić się w 5000zł i fajnie gdyby było to BMW, chciałbym mieć mocną E30 albo wypasioną e32. Jednak e32 brak w okolicy ale jest mocna e30 i problem w tym że nie jestem pewien czy mocna e30 (ponad 190km) nie będzie zbyt mocna na początek. Jest niedaleko e30 po swapie i zastanawiam się czy ją kupić ponieważ o e30 co raz trudniej a ich ceny stale rosną więc gdybym chciał ją kupić za rok czy dwa to zapłaciłbym więcej... więc brać czy zaczekać?
Kilka ciekawych ogłoszeń z okolic Suwałk:
[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]
ERT
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 1914
Auto: nie mam

26 Lut 2014, 14:07

Co do e30 to użytkownik kirin88 ma do sprzedania więc napisz do niego. W galerii ma jedno zdjęcie :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Lut 2014, 21:26

Ta pierwsza jakoś śmiesznie wygląda na tych kołach no i zaczyna wychodzić ruda.
Druga ponad 4000wyświetleń i zero zainteresowania :shock:
Scirocco jak wyżej.
Ostatnia E36 wygląda najlepiej z całości ale 1.6 nie będzie za bardzo dynamiczny niestety.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lut 2014, 22:13

W tej pierwszej zmieniłbym felgi na fabryczne i cacy, ruda faktycznie jest ale myśle że za 2000 da rade to ogarnąć ? Ta ostatnia też mi się podoba tylko nie wiem co z tym gazem w ogłoszeniu kolo napisał że gaśnie na wolnych obrotach.
ERT
Nowicjusz

26 Lut 2014, 22:41

Zejdź na ziemię kolego... za 5 kafli z BMW to kupisz jedynie E36 ładne i to z silnikiem R4. Ewentualnie jakieś E34 520i może zgarniesz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Lut 2014, 18:46

Ok, rozumiem że dobra BMW kosztuje, ale kwota 5000 nie jest sztywna jak się trafi coś fajnego to mogę dołożyć, jednak głównie chcę zapytać o to czy taka e30 mająca 190koni to nie za dużo na początek? Brać puki są w rozsądnych cenach czy odpuścić i kupić gdy nabiorę doświadczenia za kółkiem?
ERT
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Miejski model w nowej odsłonie - Skoda Citigo
    Na wiosnę 2017 roku najmniejszy model Škody zyskuje zmodernizowany przód nadwozia oraz zmiany we wnętrzu. Nową twarz modelu buduje przeprojektowana maska, grill oraz zderzak z wbudowanymi światłami przeciwmgłowe, ...

27 Lut 2014, 19:27

jak masz cos w glowie to bierz,190km to nie jakas rakieta.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

27 Lut 2014, 19:46

Niektorzy zaczynali od 150-200KM i zyja,wszystko zalezy czy masz troche oleju w glowie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012