Pierwsze Coupe, 206, 406, Bertone

26 Kwi 2016, 13:45

Witam,
chcę kupić swoje pierwsze auto. Budżet - gołe i pełne 8 tys polskich złotych na KUPNO. Auto ma mieć troszkę mocy aby jazda była dynamiczna, wyprzedzanie itd. (ale bez przesady znowu, nie musi być jakieś RC ;) ), a jednocześnie musi być w LPG (proszę darować komentarze na ten temat) .Auto dla mnie, będę jeździł tylko z moją dziewczyną. Głównie po mieście + wypady weekendami gdzieś w Polskę.
Zastanawiam się nad trzema modelami.
1. Najpierw szukałem peugeot 406 coupe. Skandalicznie ciężko znaleźć w ogóle dobry egzemplarz(za większą kasę również), może ten? : [link do oferty na Olx wygasł]
2. Ostatnio zainteresował mnie 206 s16 gti (ta konkretna wersja) i nawet myślę ciągle żeby jechać zobaczyć ten egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. Myślę również o Astrze Bertone, egzemplarz np ten : [link do Gratka wygasł] albo ten : [link do oferty na Olx wygasł]
Proszę o jakieś generalne porady, i skomentowanie tych dwóch podanych aut. A może jakieś inne auto w podobnym stylu, które umknęło mojej uwadze?

Czytaj więcej coupe-406-bertone-206-vt93317.htm#ixzz46JEIIaVL
Ostatnio podbity przez hotsauce, 26 Kwi 2016, 13:45
hotsauce
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 05 2007
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

56. Rajd Barbórka - prawdziwe rajdowe klasyki
    W piątek (30.XI) i w sobotę (1.XII) już po raz 56. odbędzie się słynny Rajd Barbórka. Na starcie rywalizacji obok nowoczesnych konstrukcji staną również prawdziwe rajdowe klasyki od Toyoty, Subaru czy Lancii. ...
    Największy na świecie salon Audi w Dubaju
    Nowy salon Audi doskonale wpisuje się w obraz Dubaju - miasta rekordów. Niedawno odbyło się tu uroczyste otwarcie największego na świecie showroomu marki z czterema ringami. Uroczystość uświetnił występ amerykańskiej ...