Siemanko wszystkim.
Mam nie lada problem, oczywiście chodzi o samochód. Jestem prawie w pełni zdecydowany jeżeli chodzi o markę, model, silnik, ale moja niewiedza na temat samochodów jest na tyle wielka, że trudno mi znaleźć jakieś mankamenty modeli jeżeli chodzi o auta używane (głównie rozglądam się za sprowadzanymi) wiadomo, nie te drogi co w Polsce. Nie potrafię wyciągnąć zbyt dużo ze zdjęć jedynie zarysowania oraz jeżeli najprawdopodobniej był bity (różnice w szczelinach między elementami karoserii). I tutaj potrzebuję Waszej porady, pomocy w znalezieniu tego +- odpowiedniego. Lepszego niż przeciętniaki z cofanymi licznikami x2.
Auto które jest od dłuższego czasu moim oczkiem w głowie to Audi A3 8L 1.8T 150KM. Jestem z jednej strony za wersją 3 drzwiową bo z tego co się orientuję ta 5 drzwiowa jest nieco przereklamowana. Będzie to mój pierwszy samochód więc nie chcę się pogrążać w zbyt duże koszty. A jeżeli chodzi o ten silnik to będę w stanie go utrzymać oraz lepiej wyjdę na tym niż na 1.6 101KM. Gdy będę potrzebował depnąć to będę miał tą możliwość, a spalanie dużo większe nie będzie. Jestem otwarty na oferty innych pojazdów bo wiem że zamykając listę na jednym aucie ograniczam możliwości, ale jestem najbardziej za A3. Jeżeli chodzi o rocznik to 97 oraz 98 raczej odpada.
Zacznijmy od mojego budżetu: Mam 14 tys. do dyspozycji, więc liczę się z tym że na auto w chwili obecnej mogę sobie pozwolić na max. 12 tys. Na pakiet startowy w razie potrzeby wystarczy.
Jestem z województwa warmińsko-mazurskiego, ale nie powinno mi sprawić jakiegoś większego problemu pokonanie tych kilkuset kilometrów jeżeli będzie warto. Maksymalnie licząc od Olsztyna około 300+- km. Wiadomo to jest długi czas jeżeli chodzi o podróż, a praca średnio umożliwia mi jazdę 7h w jedną stronę.
Zależy mi na tym aby te auto było komfortowe jeżeli chodzi o dłuższe trasy. Najchętniej bym kupił benzyna+gaz. Głównie dojazdy do pracy oraz wypady poza miasto.
Jeżeli chodzi o wyposażenie to jak najbardziej jestem zainteresowany jak najbogatszą wersją. Im więcej tym lepiej, ale oczywiście liczę się z tym że co za dużo to nie zdrowo i nikt nic za darmo nie daje.
Liczę na Was.
![Uśmiechnięty :)]()