Pierwsze MAŁE auto dla 20-latki do 10tys.

08 Lis 2011, 11:01

Witam! Od pewnego czasu męczy mnie pytanie: "Jaki wybrać samochód". Kupić go i tak będę mogła dopiero na wiosnę, lecz już teraz chce mieć ustaloną markę.

Ważny dla mnie jest, jak zapewne dla większości kobiet, wygląd samochodu. Jednakże najważniejszy jest wymiar samochodu - mam na myśli by był takich "gabarytów" jak np Renault Clio (rocznik ok 2000). Jak widać po cenie ma to być samochód używany (do 10 000tys.). Ma być w miarę wytrzymały i niech będzie wszystko w nim najlepsze jak na tą ceną :D W grę wchodzi jedynie model 5-drzwiowy. I jeśli to możliwe niech ma podnoszone przednie siedzenie (jestem niska i czasem mam problem by dobrze zobaczyć jezdnię :P). Nie wiem jeszcze czy będzie na gaz czy na benzynę, coś z tych dwóch rzeczy.

Jaki samochód mi polecicie? Dodam jeszcze, że aktualnie zauroczyłam się własnie Renault Clio (od 2000r w górę.) - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jednakże tu jest diesel, który odpada
Ostatnio edytowany przez naaatis, 08 Lis 2011, 11:06, edytowano w sumie 1 raz
naaatis
Obserwowany

08 Lis 2011, 11:04

No to ja jeszcze zaproponuję takie autka jak skoda fabia seat ibiza czy vw polo, no i jeszcze moze corsa ;)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na co zwrócić uwagę przy zakupie terenówki
    W terenówkach najważniejsze są rama, zawieszenie, napędy i silnik. Buda ma mniejsze znaczenie. Sprawdź jak samochód odpala na zimno, jaki dymek idzie z rury wydechowej i ile go jest. Po kilku sekundach dymienia ...