Pierwsze modele Hyundai i30 - czy warte zakupu ?

13 Sty 2014, 11:41

witajcie, poszukuję samochodu do 25000 pln. Wizualnie bardzo podoba mi się i30, wydaje mi się być ekonomicznym i małoawaryjnym samochodem.

Chciałbym poznać opinie użytkowników tego samochodu z roczników 2007-2009, jak go oceniacie ? Czy patrząc na swoje Hyundai'e dzisiaj - polecalibyście ich zakup na rynku wtórnym ?

pozdrawiam serdecznie
CatoXL
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Sty 2014, 13:58

Lepiej szukać aut wyprodukowanych od 2008r, a raczej tych które wyjechały z fabryki z Czech bo są bardziej dopracowane. Należy też unikać aut w kolorze białym i czerwonym (pastelowym), bo może pojawić się rdza pod uszczelkami i na krawędziach klapy tylnej.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Kwi 2014, 19:33

A jakie silniki benzynowe wybierać w i30. Lub ewentualnie których odradzacie ?
jradzio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 06 2001
Auto: Reanult Clio, Opel Insignia

05 Kwi 2014, 21:00

wszystkie silniki benzynowe są ok ale wg mnie najlepszy jest 1,6, bo zapewnia kompromis w spalaniu między słabszym 1,4, a rzadko spotykanym 2,0 i bardzo dobrze jeździ na LPG
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
    Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...
    Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...