Pierwsze, tanie i dobre auto dla nowego kierowcy.

30 Lip 2012, 16:59

witam. jestem nowym kierowcą i potrzebuje jakiegoś dobrego i taniego auta. jako, że to pierwsze auto, to nie chce hulać i wydam max. 1500 zł (głównie do szkoły i takie tam jazdy po mieście). chciałbym aby takie auto nie paliło zbyt wiele (do tego najlepiej benzyna+gaz). ponad to było w jakimś dobrym stanie. rocznik mniej więcej od 1992 w góre.
mile widziana klima :D

btw: wpadł mi w oko ford fiesta 1.2 benzyna/lpg 95 r. za tysiaka. macie może jakieś inne oferty w zanadrzu żeby zmieniły moje zdanie ? macie może coś lepszego do zaoferowania niż fordzik ? ;)

z góry dziękuje za komentarze, pozdrawiam.
bluskay
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 03 1994

30 Lip 2012, 17:28

Za 1500zł nie ma co szukać konkretnego auta,trzeba szukać coś co jest jeszcze w dobrym stanie i co pojeżdzi jakiś czas.Kolega ostatnio za 1900zł kupił Uno 1.0 z 99roku,technicznie idealny,wizualnie do małych poprawek i co najważniejsze opłaty ma do końca roku.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Sie 2012, 11:06

Za tą cenę trzeba brać co się trafi w sensownym stanie, no i trzeba się liczyć z wydatkami na początku.
łejn
Początkujący

Miejscowość: Lbn
Prawo jazdy: 06 01 2010
Auto: Nie mam

01 Sie 2012, 14:56

Nie zawsze,ja za 1400zł kupiłem malucha w idealnym stanie i przez ponad pół roku nie wsadzilem do niego ani złotówki (wiadomo nie mówie tutaj o paliwie czy opłatach).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Sie 2012, 09:02

Ale cześć do malucha można kupić za grosze, zresztą konstrukcja jest prosta i wbrew pozorom nie taka znowu awaryjna.
aro78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

02 Sie 2012, 17:07

I dużo rzeczy zrobisz sam w garażu,wiem z doświadczenia (auto oddaje do mechanika tylko wtedy kiedy wymiana czegoś jest skomplikowana a w ciągu 2lat użytkowania zdarzyło sie to tylko raz).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...

03 Sie 2012, 21:06

Najlepszy przykład tego, o czym pisze Barol, to naprawa malczaka po stłuczce mojego kolegi, który wjechał drugiemu w tylny zderzak, i z przodu blacha się nieco wgięła.

1. Podniesienie maski bagażnika.
2. Gumowy młotek, porządne uderzenie od środka.
3. Gotowe :D
aro78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001