Prawo jazdy B1 - jaki samochód?

08 Sie 2009, 22:50

Witam.

niedlugo bede mial prawko b1 i nie wiem jaki samochód sobie kupic. bylem zainteresowany smartem ale glupio ze tylko dwa miejsca. i mam pytanie jaki samochód mozna kupic? i czy matiz sie nadaje zeby ewentualnie go odchudzic?

z gory dzieki

pozdro
lewy
leeeewy
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

08 Sie 2009, 23:00

matiz bardzo przyjemne autko od niego zaczynałem i naprawdę nigdy mnie nie zawiódł... zapwene zaraz ktos napisze ze to koreanskie badziewie ... ale coz mi on odpowiadal i mam do niego duze zaufanie i sentyment .....
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

08 Sie 2009, 23:04

Ale matiza nie odchudzisz na tyle aby zarejestrować go na B1
Polecam
Fiata Cinquecento 700
Daihatsu Cuore
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

08 Sie 2009, 23:06

a jaka jest masa wlasna matiza?
lewy
leeeewy
Nowicjusz

08 Sie 2009, 23:08

masa wynosi od 778kg nie ma szans go zarejestrować na B1

no chyba żebyś silnik wyciągnął <żart>
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 23:11

a co ze smartem?
lewy
leeeewy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...

08 Sie 2009, 23:18

Popatrz na allegro tam prawie same smarty i daihatsu także ja stawiałbym na te dwa w cc to trzeba cały środek wymontować zostawić jedno siedzenie kierownice i zegary koło zapasowe wyrzucić benzynę na rezerwę i jakoś może się uda

A nie lepiej poczekać 2 lata i kupić normalne auto
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 23:20

Dużo osób tym jeździ jak nie ma 18 lat [link do oferty na Allegro wygasł]
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

08 Sie 2009, 23:22

a na kategorii b1 samochud musi miec mase wlasna ponizej 550 kg a czy jest jakies ograniczenie dotyczące pojemnosci silnika?
lewy
leeeewy
Nowicjusz

08 Sie 2009, 23:24

Nie ma żadnego ograniczenia no ale samochód o masie 550 kg będzie miał napewno mały silnik

B1 się nie opłaca robić takie jest moje zdanie na ten temat poczekasz 2 lata i możesz jeździć jakim chcesz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 09:57

Dokładnie szybki jeszcze dochodzi do tego ze trzeba robić wszystko od nowa na B. Dodatkowowe koszty ale kto bogatemu zabroni :)
ralf1990
Początkujący

09 Sie 2009, 10:03

Ale ja nie mówię żeby nie robił jak chce to niech robi ale według nie to niema najmniejszego sensu
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 13:51

to co masz wydac na b1 trzymaj na łapówę w razie zatrzymania .........a te 2 lata bez kwitów polatasz :)

żartowałem oczywiście
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

09 Sie 2009, 14:57

Osobiście nie polecam B1 poczekaj trochę i złożysz sobie na jakieś w miarę fajne auto. Te Auta na B1 są według mnie drogie to co wydasz na auto na B1 kupisz sobie jakieś fajne auto na B. Nie polecam aut na B1 uzbieraj sobie na lepsze auto jak juz będziesz miał B a jeśli już tak bardzo pragniesz to daihatsu cuore
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

09 Sie 2009, 15:09

leeeewy napisał(a): bylem zainteresowany smartem ale glupio ze tylko dwa miejsca

Chyba każde auto na b1 będzie miało tylko 2 miejsca. Przerobione daihatsu, cinquecento czy maluchy mają wywaloną tylną kanapę. Sam chciałem kiedyś robić takie prawo jazdy i patrząc z perspektywy czasu radzę jednak odpuścić. Auta na b1 są strasznie drogie i może być je ciężko później sprzedać, a za 2 lata na 100% zrobisz kategorie B i będziesz chciał jakiś lepszy wózek. Może kup sobie skuter albo zrób a1 i będziesz mógł śmigać całkiem żwawym motorkiem.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin