Witam, z góry chciałbym zaznaczyć, że jestem nowym użytkownikiem na tym forum i mam nadzieję, że temat napisałem w odpowiednim dziale, jeżeli się mylę to bardzo proszę o przeniesienie.
Mam 18 lat i od paru dni posiadam prawo jazdy, w najbliższych tygodniach planuje zakupić samochód, wybór padł na Renault Clio II 55km 1.2 LPG 5 drzwi lub jeżeli dorwę do 10-11k Clio III i przymierzam się liczenia ile bym musiał zapłacić za OC
Ubezpieczenie będę brał na mnie i na moją ciocię (te samo miasto) ok. 20lat prawo jazdy, raczej bez wypadków, zniżka bodajże 60% i mam pytanie,
czy jest taka możliwość, aby gdy chociaż będę głównym kierowcą (ona nigdy nie będzie jeździła tym samochodem) to dla obniżenia ceny OC wpisać ją jako głównego kierowcę a mnie jako dodatkowego - przejdzie coś takiego?Kalkulując na porównywarce
Rankomat.pl i wybierając mnie jako głównego kierowce za ubezpieczenie bym musiał zapłacić min. 2500zł+, a zaś gdy wybiorę ciocię jako głównego kierowcę to cena ubezpieczenia spada do zaledwie 900zł co będzie dla mnie bardziej korzystne
Proszę o naprostowanie mnie, bo nigdy nie brałem ubezpieczenia
Pozdrawiam