Pierwsze (własne) autko z LPG do 6 tyś. zł :)

21 Sie 2015, 00:41

Witam was wszystkich bardzo serdecznie :) Jestem nowy na tym forum i mam nadzieje ,ze pomozecie mi przy kupnie mojego pierwszego wlasnego samochodu :)

Wczesniej jezdzilem VW Vento 1.8 w gazie i bardzo dobrze wspominam ten samochod.Niestety autko bylo mojej matuli ,ktora ze wzgledow finansowych musiala sie go pozbyc :) Na szczescie mialem troszke odlozonych pieniedzy + mala pomoc od dziadkow :P Takze budzet do wydania do 6 tys zl :)

-Potrzebuje auta najlepiej 4 drzwiowego, Kombi odpada. Chce tez zeby jakos wygladalo wiec desing daewo itp mi zupelnie nie odpowiada.
-Autko musi miec LPG,ewentualnie moze byc jakies tansze ,zebym mogl sobie to LPG zalozyc :)
-Nie musi byc bardzo oszczedne bo nie bede nim robil milionow kilometrow :) Planuje eksploatowac samochod na poziomie 200-300 km tygodniowo :) Glownie Miasto i okolice ,+ 2/3 razy w tygodniu wyjazdy do szkoly 80 km w dwie strony.
-Samochod rocznikowo tak mysle > 95r + dobrze by bylo gdyby blacha byla ocynkowana.
-Nie chce jakiegos strasznego zamulacza wiec >100 KM to raczej podstawa :p
-No i najwazniejsze najlepiej aby nie byla to jakas straszna skarbonka,bo na razie nie zarabiam milionow ^^
-Wojewodztwa: Mazowieckie,Świętokrzyskie,Łódzkie.

Co jeszcze:
Przegladalem na OLX itp rozne autka i bardzo spodobalo mi sie BMW ^^
A dokladniej model E36 z silnikiem 320i 2.0 (Prosze tylko nie linczujcie mnie za stereotyp ze to auto wiesniaka^^:)
Samochod wizualnie bardzo mi odpowiada ale nie wiem jak jest z blacha ,mechanika i awaryjnoscia :) mam nadzieje ze jakis fan BMW sie ze mna ta wiedza podzieli :) Oczywiscie wszelkie inne auta tez mnie interesuja :P

Z gory bardzo dziekuje za wszelkie odpowiedzi :)
pw1829
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 05 1995
Auto: Nie mam

21 Sie 2015, 07:15

BMW w dobrym stanie będzie ciężko znaleść,sporo jest już zajechane od młodych gniewnych i poza tym blacha nie należała do wybitnie trwałych (najczęściej łapała powypadkowe albo zaniedbane egzemplarze).

Z mojej strony Audi 80 B4,Opel Vectra B,Peugeot 406 i VW Passat B4.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sie 2015, 10:04

Nie wiem skąd jesteś ale takie coś mi wyskoczyło
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Sie 2015, 12:49

Dzieki za odpowiedzi :) Interesuja mnie oferty z Mazowieckiego,Swietokrzyskiego i Łodzkiego jako ze mieszkam na pograniczu tych 3 wojewodztw :) Passat B4 odpada Peugeot 406 raczej tez :) Opel Vectra B prezentuje sie calkiem ciekawie :) Tylko jakos nie mam zaufania do Opla :P co do Audi to sam nie wiem :) Kolega podrzucil mi jeszcze Honde Civic Coupe :)

Nie wiem czemu ale BMW jakos kradnie moje serce... i na wszystkie inne samochody patrze chyba nieobiektywnie :) Koniu to BMW jest chyba troszke podejrzane :D do tego nie wiem czy przebieg ma znaczenie w tak starych autach ale 320 tys km to chyba duzo :P
pw1829
Nowicjusz

21 Sie 2015, 13:16

pw1829 napisał(a):do tego nie wiem czy przebieg ma znaczenie w tak starych autach ale 320 tys km to chyba duzo
Mniej tylko w Matizie znajdziesz :wink:
Jeśli oryginalny to niski jest. Normalnie po pół miliona to normalka. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

22 Sie 2015, 13:56

Civic też dobra propozycja.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Sie 2015, 14:40

[link do oferty na Olx wygasł] opłaca się ? bo chętnie bym kupił :P
pw1829
Nowicjusz

27 Sie 2015, 14:41

Przerobiony angielski złom za cene normalnej Vectry. :bored:
Koniu
Forumowicz VIP

27 Sie 2015, 23:04

Wygląda ładnie ale niska cena zastanawia..
Barol
Awatar użytkownika