Pierwsze własne auto do max.6k

21 Gru 2011, 16:15

Witam wszystkich,prawko posiadam od 2007r.ale dopiero teraz mogę sobie pozwolić na własne auto i w tym miejscu zaczyna się mały dylemat ponieważ ciężko jest coś wybrać.Temu zwracam się o poradę do Was.
Jeśli chodzi o moje wymagania to nie są wielkie,przede wszystkim zależy mi na tym aby miało sporo miejsca dla kierowcy ponieważ jestem dosyć pokaźnych rozmiarów,chciałbym też,aby było dosyć dynamiczne,spalenie nie odgrywa dla mnie szczególnie wielkiej roli ale ale w granicach rozsądku.Najlepiej,aby był z lpg lub ewentualnie diesel.

Moje typy to:
-omega B
-mondeo mk2
-e36
-civic V

W co z tego najlepiej celować,czy może zaproponujecie coś innego,jestem otwarty na propozycje.
luki77
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 12 2007

21 Gru 2011, 16:46

Moje propozycje (w miarę oszczędne i niezawodne samochody):

Honda Civic VI 1.4 LPG
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
OIpel Astra 1.4 LPG
Daewoo Lanos 1.5 LPG

civic V to małe autko, omega jest warta grzechu, a bmw lepiej sobie daruj ;)
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

21 Gru 2011, 17:42

Możesz poszukać Volkswagena Vento, Passata B4. Jak pszukasz dłużej to można znalęść naprawdę ładny samochodzik
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

21 Gru 2011, 19:05

Civic to bardzo fajna opcja,zawsze podobało mi się to auto i chętnie poszukałbym jakiegoś dobrego egzemplarza,znalazłem kilka ogłoszeń,co powiecie o tych autach?

[link do oferty na Allegro wygasł]
luki77
Nowicjusz

21 Gru 2011, 19:12

polecam ci fiata bravo, genialne auto, sam mam takie i nabite juz 300 tysi na liczniki z lpg od nowosci i chodzi bardzo dobrze, mechanikow nie widzi no chyba ze trzeba wymienic olej albo filtr ale to wiadomo w kazdym aucie trzeba to robic a za 6 tysi to znajdziesz naprawde zadblane auto.
deathringer
Nowicjusz

22 Gru 2011, 09:09

Za 6000 zł na prawdę można rozejrzeć sie za fajnym wozem. Osobiście proponuję ( nie każę Ci, tylko proponuję) przyjrzeć się autom na "F". Jedynie z góry odradzam Mondeo II.
Widzę że szukasz czegoś obszernego i nie koniecznie ekonomicznego. Peugeot 406/Xantia , mają fajne motory Diesla, lub benzyniaki 2l, lub V6. Coś ze stajni Fiata. Np. taka Marea JTD, lub benzynka powyżej 2l. Jeżeli ciężko znaleźć mareę z takim silnikiem np. Prestiżowa Lancia Kappa. Silniki 2,4TDS/JTD. lub ogromne benzyniaki.
To są moje typy. Z opla się wyleczyłem, na VW nigdy nie chorowałem. Polecając Ci auta włoskie, czy francuskie chcę zwrócić uwagę na to, że za śmieszne pieniądze można znaleźć autko z duszą, młodsze i dające wiele radości z jego prowadzenia.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...
    MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...

22 Gru 2011, 10:22

Dlaczego odradzasz Mondeo II?Z tego co wiem to bardzo udane auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Gru 2011, 02:30

Ten Civic co pokazałeś kolego był ładny ogólnie Civic jest ok wady blacha no niestety jest dosyć nie zawodny ale za to blacha jest dość słaba przypadłość Japońskich aut
panaas
Nowicjusz

Auto: `

23 Gru 2011, 08:03

Ten Civic z linku widać że od młodego gniewnego więc lekko raczej nie miał.
Accord widać że podpicowany na sprzedaż.
Lanos ma czarne blachy a więc cała historia auta będzie znana ale jedyna rzecz co mnie martwi to to że przez ostatnie 4lata auto praktycznie stało nieużywane więc jakieś pierdoły będa napewno do roboty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Gru 2011, 09:34

Odradzam mondeo II bo jestem szczęśliwym posiadaczem kolegów, którzy mają te auta. Auta z LPG używane na co dzień. Generalnie nie lubią tych aut. Ja osobiście nic do fordów nie mam, ale staram się od nich trzymać z daleka. Jakieś skrzywienie takie mam.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec

24 Gru 2011, 13:52

Bo jeśli gaz do Forda to tylko sekwencja a nie żadne inne tanie instalki.
Barol
Awatar użytkownika

25 Gru 2011, 11:19

A co byście powiedzieli o tym?
luki77
Nowicjusz

25 Gru 2011, 11:31

Co by nie mowic to hondy sa zajebiste. Ceny czesci i robocizny rekompensuje instalacja gazowa. Mimo ze furka juz prawie 16 letnia to wciaz z nowoczesnym wygladem. Po fotkach nie widac jakichs cudow wiec jak masz czas to jedz ogladac.
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998