Pierwsze własne auto na trasy (15 tys)

30 Mar 2017, 19:00

Pionek napisał(a):Bo jakoś Renault wypuściło Megane 2,0T 265 konne FWD

Tylko że ono bije na torze Twojego Golfa, więc lepiej się prowadzi przy tej mocy :|
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Mar 2017, 19:02

galakty napisał(a):Tylko że ono bije na torze Twojego Golfa, więc lepiej się prowadzi przy tej mocy

jakiego mojego Golfa? :o
Chyba Accorda? w to to nie wątpie 265 vs 136 koni bez turbo? :D
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Mar 2017, 19:40

Wszystko fajnie, ale w tamtym temacie porównywałeś stockowy napęd FWD, na który wrzucimy miliard koni, a takie Megane i Focusy miały szpery i inne bajery :ok:

Autotesto dostał opr właśnie teraz, bo w niedługim czasie strzelił kolejną znaczącą gafę, a i od forumowiczów dostawałem sygnały, że coś jest nie halo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Mar 2017, 20:15

Szkoda mi czasu na wykłócanie się z taki "fahofcami" jak Wy :).

Wysilacie się, a nic konkretnego nie piszecie. Jakbyście się wypowiadali o autach tak intensywnie, jak o mnie, to forum by miało sporo wyższy poziom - popatrzcie ile tekstu zmarnowaliście na mnie, a nikt z Was nic konkretnego nie napisał. Patrząc jednak po innych postach, według Was "wszystkie z powyższych są ok" to konkret. mike - moderator i jego 99% wpisów; ten sam, który uważa, że by uciekał od moich wpisów. Usiłujesz zdyskredytować mnie, a ośmieszasz sam siebie i poziom tego forum.

SilverBlade, Nissan Juke, to strasznie ciasne auto. Mniejsze we wnętrzu niż chyba nawet Micra. Co do Citroena, to już w innym wątki pisałem, że bardzo dużo zależy jak auto było jeżdżone i gdzie parkowane. Dwumasa i problemy z nią to relikt tych, co butują samochody, a nie jeżdżą normalnie. Sam w swoich poprzednich autach tylko raz wymieniałem dwumasę, bo znęcałem się nad samochodem, a i tak dolatało 235.000km.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam

30 Mar 2017, 20:19

Mike, tylko przypominam że autor nie szukał samochodu na tor zaden :D
tylko zrywny upalacz do miasta i porównywałem go do wolnossącego Civica, Ty już chyba sam zapomniałeś :D
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Mar 2017, 20:32

... a Ty masz poważne problemy z pamięcią lub czytaniem ze zrozumieniem. Przytoczę: "80% autostrada, 20% drogi krajowe i miasta". Chyba jednak to drugie, bo z wypowiedzi mike'a wcale nie tylko wynika to, co napisałeś.
Autotesto
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...

30 Mar 2017, 20:33

Jak się trolluje w kilku tematach to można pomylić... Bo przeczytanie nazwy tematu "auto na trasy" jest za trudne i autor szuka auta do miasta... :unsure:
galakty
Forumowicz VIP

30 Mar 2017, 20:33

Pionek napisał(a):Mike, tylko przypominam że autor nie szukał samochodu na tor zaden
sam zacząłeś, a miasto to nie tylko jazda po prostej :ok: ale nieważne, nie twórzmy kolejnego OT
Autotesto
oczywiście masz prawo mieć zdanie na temat mojej osoby takie, jakie masz, nie dbam o to. Jednak Twoje błędy są rażące dla wielu użytkowników, którzy pisali do mnie na PW w tej sprawie.
No i nie muszę Cię dyskredytować, sam to robisz pisząc takie a nie inne posty :ok:

Wracamy do tematu auta na trasy za 15k. Ktoś coś do mnie ma - zapraszam na PW
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Mar 2017, 20:35

Tia, jasne... :) Więcej fachowych wypowiedzi i jeszcze te rzekome "wiadomości na PW". Hahahah! Kto pisał - szybki, Pionek i Galakty? Daruj sobie i przede wszystkim innym.
Ostatnio edytowany przez Autotesto 30 Mar 2017, 20:39, edytowano w sumie 2 razy
Autotesto
Początkujący

30 Mar 2017, 20:35

No właśnie wracamy bo się trochę nie potrzebna dyskusja zrobiła :D. A Astra H GTC?
SilverBlade
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Mar 2017, 20:38

Astra jest bardzo dobra, nawet z tył jest w miarę miejsca. Tutaj, jak dużo jeździsz na trasie, to możesz pomyśleć nawet o 1,3CDTi. Silnik raz, że jest bardzo wytrzymały, dwa, że oszczędny, a trzy, że na autostradzie 140km/h dla niego to nic wielkiego i do tego spali 6l (znam to z praktyki - zrobiłem tym autem ok. 8000km). Plus Opla jest taki, że sporo ma tempomat w standardzie, który na trasie na pewno Ci się przyda.

Z Oplem dobrze trzeba przejrzeć podwozie i tylną klapę (rdza). Są to szczegóły, ale, żebyś miał świadomość, że coś tam może wymagać przyłożenia ręki. Dodatkowo, Opel z dieslem ma świec żarowe z przodu silnika (bezpośrednio narażone na sól i wodę z drogi) - przyjrzyj się im, czy są wszystkie tak samo zardzewiałe. Jeśli jedna z nich jest specyficznie bardziej zużyta, to znaczy, że pewnie ktoś usiłował je wymienić i ukręciła się przy odkręcaniu. To oznacza zrzutkę głowicy i spore koszty naprawy głowicy.
Ostatnio edytowany przez Autotesto 30 Mar 2017, 20:45, edytowano w sumie 2 razy
Autotesto
Początkujący

30 Mar 2017, 20:42

Po jeździe poprzednimi autami może doznać lekkiego szoku jeżdżąc 1.3 EcoFlex...
galakty
Forumowicz VIP

30 Mar 2017, 20:55

Galakty myślę że nie będzie tragedii Micrą k11 z małym silniczkiem też jeździłem, nie ma to dla mnie takiego znaczenia żeby mieć jak najwięcej koni pod maską, ważne żeby do tych 130km/h się rozpędziło a z tego co patrzę 90km i 200nm to jeszcze nie tak źle :D można powiedzieć że bardzo zbliżone do parametrów Juka 1.2 DIG-T tam jest 115km i 190nm, do spokojnej jazdy chyba w sam raz bo skrzynia 6
SilverBlade
Nowicjusz

30 Mar 2017, 21:00

Nie bierzesz pod uwagę wagi auta. Astra H GTC waży 1300 kg (to już poziom segmentu D, takiego E46, czy Lexusa IS 200).

Jedyne co jest na plus to być może zestopniowanie skrzyni, ale nie wydałbym 15 tyś na takiego muła.
galakty
Forumowicz VIP

30 Mar 2017, 21:06

100kg robi dużą różnicę? Bo C4 i Focus ważą około 100kg mniej no i wiadomo że w benzynie. Pytam bo w sumie nie pomyślałem o tym
SilverBlade
Nowicjusz