Pierwszy 5-6k wielkopolska

23 Lip 2017, 21:48

po poczytaniu o tych silnikach i problemach z upg i panewkami chyba odpuszcze sobie

co myslicie o tym punto ? jutro ogladam zamiast hondy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bubson
Nowicjusz

Auto: brak

24 Lip 2017, 11:13

Warte uwagi,7lat w jednych rękach i dobry dynamiczny silnik choć rzadko spotykany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2017, 12:34

Niestety punto bardzo fajne miało tylko jeden minus :D rdze na kielichach, po pokazaniu mojemu mechanikowi stanowczo odradził więc szukamy dalej
[link do oferty na Olx wygasł] nie za tanio trochę jak na ta gen Civica? Ma on jakieś swoje wrodzone bolączki ?
Bubson
Nowicjusz

25 Lip 2017, 12:46

Daj sobie spokój, malowany, do tego bez szału z silnikiem jak do tej budy. Ogólnie VII nie kupisz w tym budżecie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Lip 2017, 21:54

Co myślicie o tej megance w tym silniku? Wygląda ciekawie
[link do oferty na Allegro wygasł]
Bubson
Nowicjusz

25 Lip 2017, 23:16

Przód wygląda na robiony ale poza tym ładna,można obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

25 Lip 2017, 23:26

no o jednym błotniku właściciel pisze w ogłoszeniu, jeśli będzie ładna tez na miejscu to zabiorę ja na sprawdzenie na warsztat i pewnie wyjdzie :D
Bubson
Nowicjusz

30 Lip 2017, 11:05

Panowie megnaka na duży +, blacharsko naprawdę auto było garażowane i zero rdzy nie ma się do czego przyczepić , środek zadbany nawet klimatyzacja działa :D mechanicznie 2 rzeczy do zrobienie lecz po poczytaniu forum megane wydaje sie ze nic wielkiego, ale auto i tak pojedzie na sprawdzenie do zaufanego warsztatu. Jednak mam wątpliwości co do silnika 1.6 czy na pewno nie bać się spalania ? czy w porównaniu do powiedzmy tego punto 1.2 czy astry 1.4 nie będzie to paliwożerny i drogi w utrzymaniu silnik? Podstawa mojej jazdy będzie poruszanie się w weekendy po małym mieście (<13k mieszkańców) i raz na tydzień-dwa trasa na stancje 30 km do większego miasta
Bubson
Nowicjusz

30 Lip 2017, 12:02

1.6 16V to oszczędny i idealny silnik do tej budy (chociaż jakby 1.8 16V mi wpadło to bym nie narzekał :P)
U mnie jeśli większość robię po drogach krajowych z prędkościami 80-100 km/h to spalanie oscyluje w okolicach 6,5 litra. Dorzucając miasto, tak po połowie to bez korków i w okresie letnim 7-7,5 litra. Samo miasto bez korków 8 litrów, w masakrycznych korkach max to 10 litrów.

Wszystko oczywiście z włączoną klimatyzacją.

O co chodzi z mechaniką? Może podpowiem.
galakty
Forumowicz VIP

30 Lip 2017, 12:24

Biegi wchodzą bez problemu ale lewarek skrzyni jest jakby luźny ( auto jest już po wymianie poduszki pod skrzynia) -czytałem cos o sprężynie lewarka i przy hamowaniu auto ściąga na prawo - pytanie czy to zbieżność, tarcze czy może wahacze
Bubson
Nowicjusz

30 Lip 2017, 20:16

A to nie pomogę, u mnie nic z tego nie występowało.
galakty
Forumowicz VIP

31 Lip 2017, 11:52

Najbardziej prawdopodobną przyczyną ściągania przy hamowaniu są nierówno zużyte lub niesprawne hamulce.
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2017, 21:07

Odświeżę trochę ale co tam :P Ostatecznie stanęło na tej Megance Coupe ( po wymianie tulei i pół piasty już nic nie ściąga) i mogę chyba polecić autko ludzia którzy szukają czegoś w podobnych kryteriach. Auto w tej budzie dość dynamiczne a i na spalanie nie ma co narzekać.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Bubson
Nowicjusz