18 Kwi 2017, 14:19
LPG lepiej montować samemu. Raz że jak ktoś robił to nie wiadomo jak. Dwa że takie auta często są zajeżdżone/sprzedawane przy końcówce ważności butli.
Takie spalanie jest możliwe do osiągnięcia, o ile nie będziesz szarżować. Natomiast weź pod uwagę że w zimie LPG odpali Ci się po ~5km (u mnie tak było, a pojazd garażowałem). No chyba że będziesz piłował na zimno, to może trochę szybciej.
Przy takim budżecie, to raczej nie warto jeździć gdzieś dalej. Zakładając 3k na LPG i 2k na pakiet z tymi twoimi bajerami, to założyłbym budżet na pojazd ~10k.
Ja np nie skupiałbym się na konkretnych modelach, tylko oglądał auta od prywatnych osób w założonym budżecie. Jak znajdziesz coś w okolicy, co nie trzeszczy, nie gnije i silnik jest w dobrym stanie, wtedy możemy podyskutować czy auto nadaje się na lpg itd.
Co z tego że założysz sobie Civic'a czy Accorda, skoro popyt jest taki że dobrych egzemplarzy trzeba się naszukać że hoho. Poźniej sam zaczniesz przymykać oko na niedoróbki, bo w końcu widziałeś gorsze, prawda? I zakończysz przygodę z pojazdem przeciętnej jakości, albo co gorsza, z komisu. Możesz sie trzymać Twojej listy, bo jak się będziesz tego twardo trzymać to (po czasie) łatwo odróżnisz ulepy od dobrych aut. Natomiast te Twoje auta będą miały już około 15 lat, więc to nie jest takie hop-siup znaleźć to co Ty chcesz w przyzwoitym stanie.
Jak chcesz się trzymać ściśle listy, to ja bym może jeszcze dorzucił Galanta VIII/Lancer VII
m.: celica turbo za 10k, czekamy...