Pierwszy kompakt do 5~ tys.

30 Paź 2015, 22:23

Za 7k jest sporo ciekawszych aut od ałdi z 1.6 chociażby Corolla E11 1.6 czy Carina.
Co do tego zielonego Civic'a auto sprzedaje handlarz (brak tablic tylko "radmack"
Myty silnik?
Musiałbyś go dobrze obejrzeć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Zobacz te typy.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

30 Paź 2015, 22:43

@Barol:
Mazda piękna, serio, jak nie podobają mi się jakoś za specjalnie 323, to ta jest super, może kwestia stanu i chyba podskoczę ją obejrzeć.
Tą Corollę widziałem i branie oleju rocznie w ilości 1,5-2 L to chyba sporawo, trochę odstrasza dosyć spory wkład od samego początku :/.
Megane ma stary gaz? Tzn? Gość pisał, że 10 letnia legalizacja i sekwencja, ale też jest bardzo ładny, widać, że gość trochę włożył w to auto.
Civic jw. zastanawia mnie tylko czy te auta będą bardziej zajeżdżone czy wychuchane, swoją drogą Civic u tego właściciela był trochę ponad rok tylko ;/.

@Kieł:
A3 jest obok Civica chyba autem (mimo, że oklepane) najbardziej się podobającym, a że portfel nie pozwoli na nic innego niż 1.6 w sumie to tylko tak sobie trochę przebąkuje :P. Ale serio to 1.6 tak słabo będzie ciągnąć ałdice :P?
Grafitowy/srebrny Civic super, tylko mimo wszystko dojazd pod samą Warszawę, a w tamtej okolicy nie mam nic do oglądania za bardzo :/.
Rudy/czerwony trochę stoi już trochę na otomoto :/. Też mi ładnie wyglądał ale mam jakieś dziwne wrażenie, że też handlarz.
rearus
Nowicjusz

Auto: Ibiza 6L 1.9TDI

30 Paź 2015, 22:49

Własnie ta Mazda jest świetna :ok: w przypadku Megane jest napisane "Wymieniona nowa butla gazowa z legalizacją na 10 lat" ale obejrzeć też można jak najbardziej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Paź 2015, 22:53

[link do oferty na Olx wygasł] - poproś o więcej zdjęć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Paź 2015, 23:01

No czyli Mazda, Megane i ew. ten obniżony Civic do obejrzenia, w sumie wszystkie da się w miarę ładnie oblatać ;). Serio ten egzemplarz 323 mi się bardzo podoba, jak nigdy mi się ten model ogólnie nie podobał :P.

Dzwoniłem do tej Pani wcześniej, jutro mam dostać fotki tego Civica, ale generalnie po świętach chyba będę musiał po prostu podjechać, bo nie bardzo ogarnia komputer z tego co mi się wydaje. :)
Blisko mam więc akurat to nie będzie problem i wydawała się bardzo uczciwa, więc podjadę chyba ze znajomym mechanikiem i zobaczy się co i jak, 6.5 koła to uczciwa cena jeżeli będzie w dobrym stanie?

EDIT:
Mazda już chyba poszła ;/
EDIT2:
Ad. tego Civica z jednym zdjęciem, to własnie doczytałem, że miał wymienianą przednią szybę, jest się o co martwić?
rearus
Nowicjusz

31 Paź 2015, 08:46

Jeśli będzie ok to warto dopłacić ale wiadomo próbuj negocjować.
Przednia szyba to nic poprostu mogła być wymieniana z powodu pęknięcia od jakiegoś kamienia.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...

31 Paź 2015, 11:02

Kręci mnie żeby jak najszybciej się tam zebrać i obejrzec tego Civica ;).

takie dwie corolle jeszcze znalazłem:
[link do oferty na Olx wygasł]

A Cordoba z 1.6?
[link do oferty na Olx wygasł]

A tak widzialem E36 316 compact - warte będzie coś w tym przedziale cenowym?
rearus
Nowicjusz

31 Paź 2015, 11:46

1.Ładny,można obejrzeć :ok:
2.Trochę różnych odcieni poza tym ok.
3.Spytaj jaki remont przeszedł ale ogólnie ok.
4.Tylne prawe nadole do zrobienia (rdza).
5.Progi mi się nie podobają.
Barol
Awatar użytkownika

31 Paź 2015, 13:20

Warto w ogóle robić w niej progi? Nie będzie mulic na tym silniku?
A Focus mk1 w ogóle warty w tej cenie czegoś jest? Podobno nie lubi się z gazem, a dużo pali?
rearus
Nowicjusz

31 Paź 2015, 13:49

rearus napisał(a):Warto w ogóle robić w niej progi
Głupie pytanie... Chcesz tym autem jeździć czy chcesz żeby gniło?
rearus napisał(a):A Focus mk1 w ogóle warty w tej cenie czegoś jest?
Za tą cenę pewnie więcej niż progi będą do roboty :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Paź 2015, 14:30

Kwestię tego, żeby robić ogarniam, nie chodzi o to, czy jest sens w ogólnym rozrachunku, tylko czy robienie progów nie będzie rozmijało się dziebko z wartością auta :), chodzi mi o to jaki jest mniej więcej koszt i czy to pozwala się generalnie (przynajmniej tymczasowo) uchronić przed rdzą w danym miejscu.
rearus
Nowicjusz

31 Paź 2015, 15:21

Progi kupujesz po 100zł za sztukę nowe, często nawet taniej niż 100 i zależy od blacharza za ile wstawi. Najdroższe malowanie po 300 za element. A co do opłacalności to w aucie za 2k często ludzie wstawiają progi nie marudzą... Chyba że kupisz jakiegos trupa za 5k to nawet wymiana oleju będzie mało opłacalna bo zaraz coś innego będziesz musiał robić. Kwestia tego w jakim stanie technicznym ogólnym jest auto :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

31 Paź 2015, 15:34

To nie tak strasznie :) spodziewałem się gorszych kwot :). Dzięki wielkie za pomoc, teraz tylko obejrzeć tego Civica, co mam dostać więcej zdjęć, a jeżeli bedzie coś nie tak to ogladam coś spoza Łodzi :). Chociaż znając moje szczęście to jeszcze bede Was pewnie prosił o pomoc w ocenieniu czegoś, bo jak tylko pojawia się coś przyzwoitego to nigdy nie zdaze obejrzeć :/
rearus
Nowicjusz

31 Paź 2015, 17:34

Co prawda Cordoba to nie kompakt ale wyżej wrzucałeś ją więc zobacz na to
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

31 Paź 2015, 20:04

Bardzo fajna opcja :).
Szkoda tylko, że za Krakowem :/, mała szansa żebym obczaił. W ogóle 1.4 do Cordoby to nie będzie mało trochę?

Co dzisiaj znalazłem:

[link do oferty na Olx wygasł] - TDI, no ale cóż
[link do oferty na Olx wygasł] - strasznie tania.. + nie wiem czy zderzaki i progi fabryczne
rearus
Nowicjusz