REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gargamel9 napisał(a):Zależy mi przede wszystkim na samochodzie trwałym, którym podczas wieloletniej eksploatacja nie będzie się psuł nadzwyczaj często. Auto będzie garażowane pod chmurką.
Gargamel9 napisał(a):Natomiast Kia ma w swojej ofercie silnik 1.4 DOHC, co o nim myślicie? Silniki GDI są mniej trwałe?
Gargamel9 napisał(a):Jeśli chodzi o Lancera, bardzo mi się on podoba, dobre wyposażenie i korzystna cena. Problem z nim jest taki, że jest to samochód z 2007, więc to trochę "starsza" technologia i konstrukcja. Czy wg. Was mimo to warto go wybrać? Wiele osób neguje go ze względu na wysokie koszty eksploatacji i napraw, jak naprawdę wygląda sytuacja???
yeti65 napisał(a):Za przegląd gwarancyjny zapłaciłem 550pln-mój olej i filtr(bardzo dobry purfluksa 21pln)
dzida napisał(a):w Hyundaiu za taki sam przegląd niecałe 400zł
kalik napisał(a):W Fordzie 449zl i to bez swojego oleju
Dziadostwo, po 2 latach będziesz miał rdze powierzchowną. Nigdy w życiu bym na to nie spojrzał a budżet masz spokojnie na bogatego kompakta dobrej marki albo auto klasy średniej.Gargamel9 napisał(a):Dacia logan Tce90 S&S LPG Laurette (metalic, LPG) - 47000 (niby najlepsze wyposażenie, ale i tak słabo wyposażony, ale za to tani i LPG )