Pierwszy pojazd do około 5000-6000zł.

02 Sty 2014, 21:47

Witam serdecznie. Zamierzam w niedalekiej przyszłości zakupić jakiś pojazd do ceny, którą podałem wyżej. Jestem uczniem liceum, za niedługo studentem. Preferowałbym szczerze powiedziawszy samochód z instalacją LPG. Od samochodu oczekiwałbym raczej konkretnego spalania. Na oku mam:
- Honde Civic w hatchbacku,
- Golf III,
- Mercedesy ( starsze wersje ). Szczerze powiedziawszy strasznie podobają mi się te samochody.
Prosiłbym o nie podsyłanie Matiza, ani żadnego Daewoo, gdyż odrzuciłem możliwość kupna samochodu tej firmy.

Pozdrawiam, dziękuje za pomoc.
Cet
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Sty 2014, 21:53

Wkleje Ci to co napisałem w innym temacie:

Ja mam accenta i też jestem studentem i uwierz mi opłaty i koszty użytkowania są spokojnie do zaakceptowania dla studenta. Dodam, że nie mam go w LPG i nie myślałem przerabiać, bo po co skoro pali mi 6,5l na 100km?
Miejsca w środku spokojnie dla 4 osób. Ja czasem jeżdżę w 5 osób każda z walizką... małym sedanem :D
Średnio co dwa tygodnie robię trasę akademik-dom-akademik wynoszącą 200km i nigdy nie zawiódł. Nawet raz mnie dowiózł z przebitą oponą przez te 100km i dopiero na miejscu zauważyłem, że coś ubywa :mrgreen:

Ceny części na poziomie Gofla III, bo ostatnio wymieniłem sobie profilaktycznie 2 łożyska kół, tarcze, klocki, szczęki tył, wahacz przód, uszczelkę pod kopułką, kolektor wydechowy (przerdzewiał), olej, filtry paliwa i oleju i płyn hamulcowy i zapłaciłem z częściami i robocizną 1100zł !! Rozrząd kosztował z częściami 300zł. Pompa wody jest na osobnym pasku więc wymieniasz dopiero jak cieknie, a nie razem z rozrządem.

Złodziej się tym nie interesuje, bo skroili mi radio ale auta nie ruszyli :D

I najlepsze, jest to, że w tej kwocie kupisz zadbany egzemplarz od pierwszego właściciela tak jak mój i jeszcze Ci zostanie na drobne naprawy i paliwo.

a tutaj link do tematu, może Ci pomoże:
pierwszy-samochod-6tys-vt70886.htm
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Sty 2014, 07:13

Dlaczego odrzuciłeś Daewoo? Jakie argumenty?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2014, 17:54

Nie podoba mi się żadne Daewoo.
Cet
Nowicjusz

Auto: Nie mam

03 Sty 2014, 20:54

Cet napisał(a):Nie podoba mi się żadne Daewoo.
Szkoda bo za 6k dorwałbyś Leganze.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Sty 2014, 07:45

Tak myślałem że taka odpowiedz padnie :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...