szybki napisał(a):To jest Twój zasadniczy problem... Wiedza absolutna nie ważne o czym piszesz ważne że to Ty piszesz.
Nie nie mój drogi, to jest Twój problem nie mój
![Cool 8)]()
W przeciwieństwie do Ciebie piszę o sprawach o których wiem, w tematach o których nie mam pojęcia nie zabieram głosu, albo zadaję pytania.
szybki napisał(a):Dlatego ogólne stwierdzanie że np: przy aucie poflotowym jest doza ryzyka i zoszczędzone 10k mozesz komuś zrobić kuku, albo weryfikacja przydatności dwumasy itd.
Kuku powiadasz?No jakie niby...chętnie posłucham kolejnych Twoich wypocin różnic dotyczących się psucia poszczególnych części w porównaniu poflotowe/prywatne
![Tak :yes:]()
I o jakich ogólnościach Ty znowu piszesz-uzasadniłem chyba to jak chłop krowie na rowie jakie są plusy i minusy i czy ktoś to jest w stanie zaakceptować czy nie, ale kolejny raz nie czytasz ze zrozumieniem, bo po co?Prawda?
szybki napisał(a):Ty stwierdzasz na 100% a ja mówie zastanówmy się, popytajmy, pozglądajmy.
Chyba deko inaczej to wygląda-ja piszę bo miałem/mam/ktoś ze znajomych ma. A Ty piszesz wyczytałem w necie. Ja piszę dostosowując budżet do preferencji użytkownika, Ty klepiesz Japoniec w benzynie (pod gaz), bez patrzenia że akurat chce diesla, Ktoś szuka szybkiego auta w dieslu i najlepiej w automacie-ja polecam e39 bo bety mają dobre automaty i silniki 3 litrowe, Ty wrzucasz japońca w benzynie bo diesle puchną przy 3 tyś obr. Ja mówię by podjechać do zakładu specjalizującego się w marce, Ty mówisz by pogadał z właścicielem komisu, albo "z mechanikiem" który ma wyrazić swoją opinię a być może nigdy taki samochód nie wpadł mu do naprawy. Ja polecam z danej marki to co najlepsze, Ty polecasz ciągle to samo. Ja używam argumentów co można za co dostać, Ty używasz stwierdzeń, że to złom, bo cena roweru-nie mając o modelu zielonego pojęcia. Ja piszę, że wymianę dwumasu można przewidzieć i nie jest to "nagła awaria", Ty odsyłasz do firmy co sprzedaje sprzęgła jednomasowe (jako zamienniki dwumasowych) w dodatku w większości do aut sportowych argumentując że opowiedzą-ano pewnie że opowiedzą, sprzedając sprzęgła jednomasowe przecież jasne że nie będą chwalić dwumasów. Ja piszę o dwumasie jako materiale eksploatacyjnym, a Ty jako o usterce dyskwalifikującej pojazd czym znowu dajesz popis swojej znikomej wiedzy. Użytkownik chce kupić-Ty mówisz o sprzedaży itd...Normalnie jesteś obiektywny w 100%
Jeżeli Ty nie uważasz innych marek niż japońskie, to ja potrafię to zrozumieć, ale nie narzucaj w każdym wątku tego samego, bo kiepsko to wygląda i każda marka ma modele udane i mniej udane, tak samo z silnikami. Świat motoryzacyjny nie składa się tylko z japońskiej myśli technicznej i przy odrobinie wiedzy można dokonać rozsądnego zakupu czegoś spoza niemieckiej czy japońskiej myśli technicznej, dlatego też warto spojrzeć co dany założyciel tematu potrzebuje od samochodu, a nie w ciemno klepać to samo.
Na tym zakończmy tą dyskusję, bo nie ma się przede wszystkim o co sprzeczać i udowadniać na sił swoich racji czepiając się za słówka, odrobinę rozmysłu po to by jak najlepiej pomóc userowi, a nie narzucać swoją ideologię wszędzie i będzie z pożytkiem dla każdego. Czasami ktoś potrzebuje zwykłe punto czy seicento by się przemieścić tanio z A do B i nie potrzebuje do tego hondy z Vtec-kiem (to tak w przenośni już, nie dosłownie)
![OK :ok:]()
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.