Pierwszy samochód 10-15k ciężki wybór :P

19 Kwi 2016, 19:44

A na co trzeba najbardziej zwrócić uwagę przy takim lexie? :D
Patrykolux
Nowicjusz

Auto: NIe mam

19 Kwi 2016, 19:52

Kondycja dwumasy (kosztuje prawie 3000zł) oraz skrzyni manualnej (miauczy w każdym praktycznie ale można jeździć).
Tak to zapiekają się tłoczki hamulcowe.
Nie można tolerować żadnego skrzypienia przy kręceniu kierownicą, bo grozi to wypadnięciem sworznia wahacza i odpadnięciem koła.
Zapalając na zimno zwróć uwagę po jakim czasie gaśnie kontrolka oleju. Najczęściej to wina filtra oleju bez zaworu zwrotnego ale kilka osób, którym na ciepło migała kontrolka stwierdziła (zużycie) rowek na wałku pompy oleju - nowa w ASO 800zł z uszczelnieniami (szkoda kombinować z jakimiś tańszymi - tylko oryginał)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Kwi 2016, 19:56

No to pewnie pojeżdzę i popatrzę może coś się trafi, na razie będę rozglądał się chyba między tymi lexami i accordami, ale niestety moim rodzicom nie wiem czemu coś w tej hondzie nie pasuje, może macie coś jeszcze do polecenia w tym budżecie? :D
Patrykolux
Nowicjusz

Auto: NIe mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...