REKLAMA
Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą. Sam zarobiłem na samochód i chciałbym na niego wydać około 20-25 tyś. Mogę trochę mniej i mogę trochę więcej. Ale 15 tyś minimum a 30 to chyba maksimum co bym chciał wydać ale to w tedy samochód naprawdę by musiał mnie przekonać.
Co oczekuję od samochodu ?
hmm...
1. Jak każdy bezawaryjności Wiadomo ze od czasu do czasu moze coś nawalić w używanym wozie
2. Silnik maks do 2.0 w benzynie jak w Dieslu. Wiadomo co do spalania nie ma cudów. 2.0 w ben. bd sobie brało. I się z tym liczę.
3.Gaz odrzucam z góry.
4. Rocznik samochodu tak bardzo nie ma znaczenia. Jednak musi być minimum 2001 rok. Wiec samochodu typu BMW Z3 odpadają. Ale wiadomo przy zakupie bardziej bd się kierował ralnym przebiegiem aniżeli rocznikiem danego samochodu. Wiec może znajdę jakąś starszą perełkę
Samochód ogólnie bd używał na małych trasach. Na uczelnie mam 15 km z czego 60% w mieście. Tak ogólnie reasumując dziennie bd robił około 40-50 km z 50% w mieście. Plus jakiś wypad dalszy na weekend. Wiec chyba silnik diesel odpada ?
Jakie samochodu brałem dotychczas pod uwagę:
Toyota celica VII (1999-2006) 1,8 140KM
Hyundai Coupe III, 2002-2009 1,6 lub 2.0
Mazda MX5 2005 - teraz 1.8 (opcjonalnie)
BMW serie 1 E81/E87 2004 - teraz (w benzynie lub w dieslu)
Alfa Romeo GT <3 boje sie o awaryjność.
Oczywiście oglądałem również samochodu typu IBIZA w sportowej wersji czy Suzuki Swift, Opel Astra ale jakoś mnie nie przekonują no chyba ze panowie mnie tutaj nawrócą
Golf czy Audi A3 odpadają. Wiele znajomych ma
Zachęcam do dyskusji. Bo na pewno mi pomożecie
Z góry dzięki.