Pierwszy samochód 7-10 tys

20 Maj 2017, 19:00

Wydaje mi się, czy przedni zderzak jakoś krzywo zamontowany? (szczelina pod reflektorem z lewej i z prawej).
Generalnie rzecz biorąc bardzo biedna wersja, nie widzę sensu jej kupna.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Maj 2017, 15:21

mike napisał(a):Wydaje mi się, czy przedni zderzak jakoś krzywo zamontowany? (szczelina pod reflektorem z lewej i z prawej).
Generalnie rzecz biorąc bardzo biedna wersja, nie widzę sensu jej kupna.

Okej.

Bylem narazie zobaczyc tamta vectre w Bielsku z postu Barola, tak jak.sie domyslalem pordzewuale drzwi miejscami progi, na podluznicach tez jakis osad rdzy. Generalnie odpuscilem go.

Mondeo z Bielska na zdjeciach dojrzalem ze troche zderzaki przedrapane ma nawet lakier na granatowy w jednym.miejscu odchodzi.

Niestety marazie wynikla sytuacja ze nie mam za bardzo transportu zeby jechac dalej na slask a tu blizej cienko, juz nie wiem kurde ;/ nawet o e36 chwilami sie zastanawialem ale jak to ma palic kilkanascie litrow to ehh

307 1.6 dobry pomysl, ile powinien kosztowac w miare zadbany?
Wiem, mieszam segmentami ale nie jestem zdecydowany ,moze byc zarowno C jak i D
Marciol96
Początkujący

Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T AVJ 245KKM

21 Maj 2017, 18:34

Zadbaną 307 kupisz za jakieś 7-8k ale uwaga na dwa pierwsze roczniki,miały problemy z samozapłonem.
Mondeo z Bielska wiem że ma zderzaki obtarte ale zawsze można negocjować cenę ze względu na to a póżniej możesz je sobie pomalować.

E36 fakt swoje spali ale jakbyś kupił z gazem to nie będzie żle.

Tu masz ładnego Golfa pod domem,dwa komplety kół,OC na prawie rok i można myśleć nad założniem póżniej lpg.
[link do oferty na Olx wygasł]
A tutaj bardzo ciekawe ogłoszenie,25lat w jednych rekach (jeszcze czarne tablice),przebieg raczej autentyczny,zwykły prosty diesel tylko pozostaje kwestia automatu i przydała by się porządna polerka lakieru. Dużym plusem jest fakt że auto możesz ubezpieczyć w PZU i masz 70% zniżek na start tylko musisz wyrobić kartę PZMu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
no i dobry materiał na klasyka a one tanieć już nie będą :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

21 Maj 2017, 19:01

Barol napisał(a):Zadbaną 307 kupisz za jakieś 7-8k ale uwaga na dwa pierwsze roczniki,miały problemy z samozapłonem.
Mondeo z Bielska wiem że ma zderzaki obtarte ale zawsze można negocjować cenę ze względu na to a póżniej możesz je sobie pomalować.

E36 fakt swoje spali ale jakbyś kupił z gazem to nie będzie żle.

Tu masz ładnego Golfa pod domem,dwa komplety kół,OC na prawie rok i można myśleć nad założniem póżniej lpg.
[link do oferty na Olx wygasł]
A tutaj bardzo ciekawe ogłoszenie,25lat w jednych rekach (jeszcze czarne tablice),przebieg raczej autentyczny,zwykły prosty diesel tylko pozostaje kwestia automatu i przydała by się porządna polerka lakieru. Dużym plusem jest fakt że auto możesz ubezpieczyć w PZU i masz 70% zniżek na start tylko musisz wyrobić kartę PZMu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
no i dobry materiał na klasyka a one tanieć już nie będą :ok:

Z tym gazem najbardziej obawiam sie zimy gdzie bede ciagle na benzynie jezdzic czyli dosc drogo. A latem to tez nie wiem czy to przez 5km zda egzamin

Golfy raczej nie, jakos za duzo tego widze na drogach. A 1.6 tam nie byl czasem mulem?
Klasyka raczej tez odpuszcze jak.na pierwsze wozidlo, ogolnie mercedesow jakos.sie obawiam.

307 jeszcze bede myslec a i nad mondeo sie zastanowie.
Przynajmniej do czasu az bede mie transport mysle ze do tygodnia.
A na 100% tez jeszcze modelu nie wybralem wiec ciągle mysle i przegladam wiec ogloszenia mile widziane
Marciol96
Początkujący

21 Maj 2017, 21:30

Barol napisał(a):Tu masz ładnego Golfa pod domem,dwa komplety kół,OC na prawie rok i można myśleć nad założniem póżniej lpg.
[link do oferty na Olx wygasł] ... 82f5cc0c7e
Barol ostatnio chyba pogorszył Ci się wzrok :wink: umknęło Ci, że Gulfina miała dzwona z przodu (wyraźnie inny kolor od reszty, świeży) :)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

22 Maj 2017, 08:13

Wiesz człowiek jeszcze po sobocie był :mrgreen: ale fakt przedni lewy błotnik jest ciemniejszy od reszty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...

22 Maj 2017, 17:45

Co do tego Mondeo z Bielska mianowicie [link do oferty na Olx wygasł]

W odpowiedzi na pytanie o możliwości obejrzenia samochodu otrzymałem takie zdanie"myśle ze jakby był Pan zainteresowany to możemy coś ponegocjować z cena. pozdrawiam"

Coś mi tu śmierdzi, Barol też coś mówił że dziwne że tak szybko sprzedaje a teraz jeszcze takie zdanie, wydaje mi sie ze "coś" w nim siedzi

Tak o mondeo pisze a teraz w sumie zastanawiam sie czy nie lepiej wyszloby cos pseudo sportowego jakis hatchback, tzn cos pokroju Leona ale niekoniecznie leon(wiem jestem.niezdecydowany strasznie) , a zeby silnik mulem nie byl tylko juz nie mam pomysłu co odrzucając astre golfa i focusa I
Marciol96
Początkujący

23 Maj 2017, 09:09

Bardzo ciekawe ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 15:59

Barol napisał(a):Bardzo ciekawe ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W sumie niby okej, ale jak dłużej patrze to zastanawiam się czy to nie taki dziadkowóz trochę
Marciol96
Początkujący

23 Maj 2017, 16:02

Coś czuję że do końca tego roku nic nie kupisz. :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Maj 2017, 19:25

Barol napisał(a):Bardzo ciekawe ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak wrzucam VIN na autobaze to wynika z niego ze jest z Anglii, a w ogłoszeniu pisze Polski salon, jak mam.ma to patrzeć, sprzedający cos sciemnia albo strona
Marciol96
Początkujący

23 Maj 2017, 19:32

Avensis I był produkowany w Wielkiej Brytanii (Burmaston)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 19:46

mike napisał(a):Avensis I był produkowany w Wielkiej Brytanii (Burmaston)

Aaaa okek czyli to nie typowy anglik po przekladce, okej.

Zainteresuje sie nim.

Bo zadne volvo raczej tanie, no moze nie tyle co tanie ale rozsądne w serwisie nie bedzie prawda?
Marciol96
Początkujący

24 Maj 2017, 09:22

No niestety Volvo nie jest tanie w utrzymaniu a w przypadku takiego Avensisa jak trafisz na dobry egzemplarz zapomnisz kto to jest mechanik.
Barol
Awatar użytkownika

24 Maj 2017, 14:39

Barol napisał(a):No niestety Volvo nie jest tanie w utrzymaniu a w przypadku takiego Avensisa jak trafisz na dobry egzemplarz zapomnisz kto to jest mechanik.

Jeszcze zapytam co do silnika, czy te 2.0 nie bedzie sporo palic? Dwulitrowe silniki zawsze mi sie kojarza ze to juz spore spalanie, moze sie myle
Marciol96
Początkujący