19 Maj 2017, 10:33
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam poważny dylemat ponieważ przymierzam się do zmiany auta. Przewertowałem przeróżne fora i mam mętlik w głowie bo na każdym piszą co innego i generalnie mówiąc każde auto jest do kitu (wg forumowiczów). Budżet jakim dysponuje to ok 25-30 tys (najlepiej na wszystko czyli opłaty itp). Na początku mój wybór padł na Audi A4 B7(nie mam sprecyzowanej wersji silnikowej(, później A6 C6 (z motorem 2,4 V6 lub 3,0 TDI 225km - takie najbardziej chwalono), następne było BMW E60 3,0D N57 218km (j.w. najbardziej chwalony silnik). Problem w tym, że wszędzie przewijało się to samo czyli że przy zakupie tych aut trzeba się liczyć z dość wysokimi kosztami eksploatacji. (ale czytając opinie o innych modelach, nie koniecznie Audi i BMW też pisano że trzeba liczyć się z wysokimi kosztami, wiadomo przecież że kupując używane auto te koszty były, są i będą). Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze któregoś z powyższych aut ewentualnie coś innego (Ford Mondeo mk4?). Mimo robienia ok 15 tys rocznie preferowałbym diesla gdyż mam dojście do tańszej ropy (nie ruskiej tylko normalnej po cenie netto) a to jednak robi różnice w kosztach tankowania. Interesują mnie tylko Sedany. I jeszcze jedno, mam możliwość poszukania danego modelu w Niemczech gdyż tam raz do roku jeżdżę ale nie wiem co lepiej, szukać tam czy w PL? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.