Pierwszy samochód, cena max 3 tys - kilka ofert

21 Lip 2015, 19:54

Zbieram się już od dość długiego czasu do zakupu auta. Przeglądałem kilka ofert z najbliższej okolicy. Parę razy pojechałem obejrzeć ale bez większych sukcesów.
Jedyne moje wymagania to aby nie było LPG a pudełka typu Tico/Cienias odpadają.

Oferty które mogą być warte obejrzenia. Dobrze by było jak ktoś coś powie na ich temat.

Laguna I z 1996: [link do oferty na Olx wygasł] - trochę niska cena, ze zdjęć nie sprawia złego wrażenia. Nie jestem też do końca pewien czy oferta nie od jakiegoś handlarzyny. W innym ogłoszeniu sprzedaje przyczepę samozbierającą z opisu sprawia wrażenie pośrednika.

Mazda 323C [link do oferty na Olx wygasł] - na temat tego auta ciężko cokolwiek mi powiedzieć poza tym że... ładne zdjęcia. Tylko zderzak sprawia wrażenie innego odcieniu.

Astra F z 1993: [link do oferty na Olx wygasł] - ładna na zdjęciach. Jeśli wierzyć opisowi to igła i cud malina.

Seat Cordoba z 1996: [link do oferty na Olx wygasł] - źle nie wygląda.

Opel Corsa B z 1996: [link do oferty na Olx wygasł] - ładnie z wierzchu ale na zdjęciu pod maską widać odkształcenie. Chyba miał małą przygodę.
Sunrise2001
Nowicjusz

Auto: Nie mam

21 Lip 2015, 21:11

Laguna bardzo ładna a cena jest normalna jak na ten rocznik,ja bym pojechał obejrzeć.
Mazda ma cały tył w innym odcieniu (pierwsze zdjęcie - za drzwiami kierowcy już jest inny odcień,trzecie zdjęcie - taka sama sytuacja).
Astra bardzo ładna tylko tylne lewe nadkole jest chyba do ogarnięcia.
Cordoba lewy bok ma w połowie w innym odcieniu.
Corsa ładna ale kiepski silnik,to 1.2 miało jeszcze mizerne 45km..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lip 2015, 23:23

Dzięki za odpowiedź! Planuję się wybrać do Laguny, w piątek przedzwonię do gościa bo póki co nie mam możliwości tam jechać.

Wygrzebałem jeszcze Renault Megane z 1998 za 2,7 tys.
[link do oferty na Olx wygasł]
Tylko nie wiem czy ten silnik nie będzie mułowaty.
Sunrise2001
Nowicjusz

22 Lip 2015, 07:14

Ładnie się prezentuje tylko cena troche niska i w mocy jest błąd bo 1.4 miało 75km co do spokojnej jazdy wystarczy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2015, 17:27

Nic niestety nie kupiłem. Laguna wydawała agonalne dźwięki a Astra się niesamowicie dusiła po dodaniu gazu, do tego wyszło że od handlarza. Ja rozumiem - niemal zawsze będzie jakiś wkład ale w kapitalne remonty silnika nie będę się bawił, chcę chociaż do domu po zakupie dojechać :P

Kilka nowych propozycji. Mam ograniczone możliwości transportu do okolicznych miast (nie znam ich niemal w ogóle, transport tylko w weekend) więc chcę zagospodarować czas tylko na coś sensownego.
Primera śmierdzi handlarzem na kilometr i chyba znać trochę szpachli na lewym przednim błotniku. Jechać ją oglądać byłoby w zupełnie innym kierunku więc sam nie wiem...

Jak ktoś ma czas na parę własnych spostrzeżeń co do tych aut - będę wdzięczny.
Sunrise2001
Nowicjusz

13 Sie 2015, 17:37

1. Spoko
2. Tania, beznadziejny silnik który nie rusza tego auta wcale..
3. Corsa? To do czego to auto ma być potrzebne w końcu? :o Ogólnie ładna
4. Za tani, nie będzie miał progów i podłogi
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...

13 Sie 2015, 19:44

Na Passacie widać poprawki lakiernicze (przedni lewy błotnik tuż nad nadkolem jest troche w macie,z maski prawdopodobnie schodzi lakier bezbarwny) poza tym ok,przebieg może być autentyczny.
Corsa na moje oko będzie miała zgnite progi.

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - musiałbyś troche dołożyć.
[link do oferty na Olx wygasł] - doinwestowany,poproś o więcej zdjęć.
Barol
Awatar użytkownika