Pierwszy samochód. Czy wierzyć steroeotypom o Fordach?

01 Paź 2013, 15:45

Wrzuć jakieś zdjęcia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Paź 2013, 23:40

Stałem przed tym samym wyborem co Ty i zdecydowałem się na Focusa. Póki co nie żałuję. Moja foka z 2003 ma pewnie już ponad 300-350000km (nie wiem ile dokładnie bo ktoś tak nieudolnie przekręcił licznik, że praktycznie nie rośnie) sam robię nim ponad 3k/mc i jest okej. Problem tego auta to rdza.. u mnie prawy próg praktycznie do wymiany, ale nie zwracam na to uwagi bo będę chciał się go pozbyć z końcem roku, aby przesiąść się na coś nowszego. Jeśli znajdziesz diesla w dobrym stanie to będziesz zadowolony, mój w mieszanym trybie spala nie więcej niż 6-7l (przy dużych korkach). Jak Ci się nie spieszy to chętnie odsprzedam go z końcem roku :D
nieistotny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 09 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Focus Mk1
Silnik: 1.8
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2013, 15:05

nieistotny napisał(a):Stałem przed tym samym wyborem co Ty i zdecydowałem się na Focusa. Póki co nie żałuję. Moja foka z 2003 ma pewnie już ponad 300-350000km (nie wiem ile dokładnie bo ktoś tak nieudolnie przekręcił licznik, że praktycznie nie rośnie) sam robię nim ponad 3k/mc i jest okej. Problem tego auta to rdza.. u mnie prawy próg praktycznie do wymiany, ale nie zwracam na to uwagi bo będę chciał się go pozbyć z końcem roku, aby przesiąść się na coś nowszego. Jeśli znajdziesz diesla w dobrym stanie to będziesz zadowolony, mój w mieszanym trybie spala nie więcej niż 6-7l (przy dużych korkach). Jak Ci się nie spieszy to chętnie odsprzedam go z końcem roku
Ile za niego dałeś?
Koniu
Forumowicz VIP

07 Paź 2013, 01:16

zdublowało się
Ostatnio edytowany przez nieistotny, 07 Paź 2013, 01:17, edytowano w sumie 1 raz
nieistotny
Nowicjusz

07 Paź 2013, 01:17

7000zł, puknięty z tyłu lekko z klapą do wymiany. Generalnie auto było od znajomej osoby i świadomy byłem, że zawieszenie, rozrząd itd było do zrobienia. Całość wyszła mnie ok 10tys. Do tej pory nic nie musiałem robić.
nieistotny
Nowicjusz

07 Paź 2013, 15:11

No to sie nie dziwie że narzekasz bo za tyle to jest problem kupić Focusa z początku produkcji :)
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA
    Jeden z najlepszych supersamochodów w historii, z wyjątkowym silnikiem V10, którego brzmienie zachwyciło cały świat - Lexus LFA aż prosił się o odmianę cabrio albo chociaż targa. I faktycznie inżynierowie japońskiej ...

07 Paź 2013, 15:27

Stereotypom ogólnie nie warto wierzyć :) Ludzie kupują trupy, które się do niczego nie nadają, a potem mają pretensje, że auto się sypie. Oczywiście są bardziej i mniej udane samochody, ale stereotypom mówimy NIE. :)
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot