Pierwszy samochód dla kobiety do 12 tysięcy

09 Lip 2016, 12:46

Witam, odzywam się do was ponownie ponieważ dzięki waszej pomocy udało mi się kupić auto. Terasz szukam samochodu dla dziewczyny. Auto głównie do miasta. Dodam, że dziewczyna jest drobna i niska(152 cm) więc auto musi mieć dobrą widoczność dla niskiej osoby i sensowne gabaryty do operowania na parkingach.
Przebieg roczny:+/- 10k
Cena jak w temacie: 10-12k
Paliwo:Benzyna/lpg
Rejon- Śląsk
Silnik: Dziewczyna nie boi się wyprzedzać więc pyrtki typu 1.0 raczej odpadaja. Mysle o przedziale 1,3 -1,6
Jej typy: po wstepnej rozmowie: Suzuki ignis, Seat leon, Seat ibiza, ja proponowałem toyotę yaris ale nie podobają się jej zegary na środku deski.
Wiadomo jak i jażdy najlepiej żeby auto się nigdy nie popsuło i paliło 1litra na 100 km :)
Pozdrawiam i czekam na waszą pomoc i propozycję w imieniu swoim i dziewczyny :)
Adiczek
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat CC
Silnik: 0.9
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1993

10 Lip 2016, 11:57

Widzę, że temat cieszy się sporym zainteresowaniem to podeślę jedno ogłoszenie do oceny;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pozdrawiam
Adiczek
Początkujący

10 Lip 2016, 14:20

Może Honda Jazz?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lip 2016, 19:46

Leon 1,8 lub 1,8T
A jak nieco dorzuci gotówki to z początku produkcji Audi TT 1,8T to już taka ekstrawagancka propozycja :D

w Audi TT trochę widoczność gorsza bo to sportowa wersja Golfa..

[link do oferty na Olx wygasł]
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

11 Lip 2016, 20:00

TTką sam bym pojeździł czasami ale myślę, że średnia widoczność plus spora moc i małe doświadczenie dziewczyny mogło by się źle skończyć. i te kilka tysi które by trzeba dopłacić jednak wolimy doinwestować w tańsze auto jako pakiet startowy. Honda jazz bardzo fajna propozycja z odpowiednimi silnikami objetość/moc i kolorki całkiem ciekawe. Dodatkowo Honda szybsza niż wygląda :lol:
Dziewczyna znalazła jeszcze Hundaia Getza, jak wypada na tle hondy? Ja obstawiam na Hondę ale czekam na opinie forumowiczów.
Adiczek
Początkujący

11 Lip 2016, 20:26

Fajna, forumowa Honda z Twojego regionu: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...

11 Lip 2016, 21:06

Getz jest okej, tylko sprawdzaj progi i nadkola. Chociaż osobiście wolałbym Accenta. W podobnych cenach chodzą. Jeszcze teraz mi się przypomniało - może Lacetti?

PS. Honde od Łysego bym obejrzał, klubowa pewnie będzie dopieszczona :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

11 Lip 2016, 21:31

Fajna ta honda i kolor ciekawy. Tylko nie jest dziwne, że długo sam szukał, dopakował do auta 5 tysi opłacił do 2017 i po 5 miesiacach sprzedaje? Fakt, że sporo się rozpisał. Będzie trzeba zadzwonić i dopytać. Dzięki za link
Adiczek
Początkujący

12 Lip 2016, 15:31

Ja mam forda K i jestem bardzo zadowolona. Mogę jeszcze polecić opla corse:) Ewentualnie Renault Clio. Fajne, zgrabne autka dla kobiety
izabelazaczyk
Nowicjusz

Auto: Ford K

12 Lip 2016, 17:55

Ford Ka jest nieopłacalny. Stare gniły i były awaryjne a nowe.... lepiej wziąć popularną Fiestę 1.25 80KM... :?
Koniu
Forumowicz VIP