Pierwszy samochód dla nowego kierowcy - kobiety

26 Mar 2013, 10:56

Witajcie,

w tym roku planuję zrobić sobie prawo jazdy, a później kupić mały samochód? Czy kupić nowy model. A może stary, bo świeży kierowca nie ma wprawy w prowadzeniu auta...

Podoba mi się Nissan Micra, np. coś takiego:

[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]

Co o tym sądzicie? Czekam na wskazówki i rady... :oops:
beata548
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Mar 2013, 16:41

beata548 napisał(a):w tym roku planuję zrobić sobie prawo jazdy

hejka,
ja bym od tego zaczął :wink: , za kilka miesięcy zmienią Ci się upodobania i na nowo zaczniesz szukać.
pozdrawiam
niki
Nowicjusz

Auto: MAZDA6 1.8

26 Mar 2013, 17:29

Dokładnie,najpierw zrób prawko a potem myśl o aucie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Mar 2013, 16:55

ewentualnie rozważ też toyote yaris
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

28 Mar 2013, 11:27

To fakt, mój gust może się jeszcze zmienić. Toyota Yaris prezentuje się świetnie... Funkcje wspomagania kierownicy i kamera cofania pewnie bardzo przyda się młodemu kierowcy... Czy są jeszcze jakieś inne dodatki techniczne, które ułatwiają parkowanie i prowadzenie samochodu? Czego szukać?
beata548
Nowicjusz

28 Mar 2013, 13:00

beata548 napisał(a):jakieś inne dodatki techniczne, które ułatwiają parkowanie i prowadzenie samochodu? Czego szukać?

Jak dobrze opanujesz plac, to żadne nowinki nie będą Ci potrzebne.
Co prawda coraz więcej elektroniki jest w samochodach, więc może za kilka-naście lat prawko wcale nie będzie potrzebne. SAMochód bedzie robił wszystko SAM.
niki
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...
    Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...

28 Mar 2013, 13:03

SAMochód przyszłości - ciekawa wizja :)

A może powinnam kupić sobie jakiś starszy model, używany, ze starszym rocznikiem. Taki, którego nie będzie żal, przy ewentualnym zadraśnięciu...
beata548
Nowicjusz

28 Mar 2013, 13:15

[quote="beata548"]
A może powinnam kupić sobie jakiś starszy model, używany,[/quote

Jaki byś nie kupiła, to i tak nie możesz jeździć. Zrób najpierw prawko.
A po za tym; Ty się nie będziesz martwić jak zarysujesz swój jakiś starszy model, a jeśli zarysowanym będzie nowiutki model? Czy wszyscy mają jeździć starszymi modelami? Fajne podejscie :wink:
niki
Nowicjusz