Pierwszy samochód do 11 tys.

24 Maj 2011, 12:47

Szkopuł jest tylko jeden, w tej cenie na prawdę ciężko jest znaleźć w miarę nie zżarte 10-11 auto, które pojeździ jeszcze przynajmniej 3 lata bez większych napraw...

Ale cóż ograniczony budżet, to wymagać też za dużo nie mogę

Co myślisz o Hondzie Civic z VI generacji?
fircyksamozlo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Maj 2011, 13:07

fircyksamozlo napisał(a):Szkopuł jest tylko jeden, w tej cenie na prawdę ciężko jest znaleźć w miarę nie zżarte 10-11 auto, które pojeździ jeszcze przynajmniej 3 lata bez większych napraw...

vectra b jest w ocynku po liftingu nawet w podwojnym takze nie jest ciezko znalezc nie zerzarty egzemplarz

co do civica przyzwoite auto ale tez nie za duze na dalekie trasy malo wygodne do tego kiepskiej jakosci plastiki i wygluszenie jednym slowem jesli chodzi o bezawaryjnosc jest super ale jesli o komfort to juz lipa
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

24 Maj 2011, 14:42

Co myslicie o tym peugeocie, jakiś szrot i przekłamany? Chyba troszkę za niska cena? Jak myslicie?

[link do oferty na Allegro wygasł]
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

24 Maj 2011, 15:15

Przekłamany na pewno. Ale warto obejrzeć, wszyscy robią po kosztach, może nie będzie tak źle. Warto mu zafundować wizytę w stacji diagnostycznej. No i oczywiście jazda próbna. Silnik to prosta konstrukcja PSA nie ma z nią problemów tak samo jak z wersją 110konną. Zabawy z blacharką jest tak na około 4h roboty, z łomem.(albo naprawa panelowa i wtedy trzeba by było bok pomalować) +30PLN za tę "gumę" na drzwiach. Najważniejszy jest silnik zrób analizę spalin dużo się dowiesz. I obejrzyj go dobrze na kanale, i spytaj właściciela czy nie pozwoli na ściągnięcie osłony silnika, kilka śrubek, a można zaobserwować nieszczelność.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

24 Maj 2011, 15:34

zastanów się również nad Mazdą 626, powinieneś znaleźć auto już po lifcie z bogatym wyposażeniem, auto dobrze się prowadzi i jest naprawdę sporym sedanem, na tylnej kanapie mnóstwo miejsca, bagażnik ponad 500l no i nie palą sporo, ja mam 2 litrowa benzyny 136koni i przy spokojnej jeździe 30%trasa/70% miasto pali 8,5l na 100

przykład pierwsza lepsza z serwisu allegro [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

24 Maj 2011, 16:28

Rzeczywiście, ten model Mazdy ma dobre opinie, dodatkowo ładnie sie prezentuje...Dzięki wielkie za podpowiedź, myślę że wezmę ją pod uwagę
fircyksamozlo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...
    Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...

26 Maj 2011, 15:53

a co polecacie do 15 tys?
Zastanawiam się sprowadzić VW Golfa IV w benzynie z Niemiec i w polsce założyć gaz sekwencyjny. Według mnie dobre rozwiązanie, ale chciałbym poznać waszą opinie czy dobrze a jeśli tak to jakie silniczki nadaja się do sekwencji. Razem z gazem musiałbym się zmieścić do 15000zł. Czy może lepsze by było poszukać w Polsce Diesla VW albo jakieś AUDI? Chodzi mi o auto mało awaryjne, żeby dojeżdżać do pracy codziennie, a jak coś wypadnie pojechać w daleką bardzo daleką trasę.
d00d3k
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice