REKLAMA
Witam!
Tak jak w temacie poszukuję samochodziku w okolicach 100km od Nowego Sącza w cenie do 12 000 zł. Będzie to mój pierwszy samochód, głównie wykorzystywany na krótkie wycieczki i niezbędne dojazdy (max 40km) ewentualnie czasami może zdarzyć się większy wyjazd aczkolwiek nie więcej niż 200-300km. Ze względu że aktualnie mój dochód na studiach no nie jest zbyt wysoki, szukam samochodu który po zakupie nie będzie sprawował zbyt wielu problemów, i pozwoli na w miarę komfortową jazdę. Odnośnie wyposażenia to jedyne czego bym wymagał to klimatyzacja i elektryczne szyby, tak to chyba więcej do szczęścia mi nic nie trzeba. Aktualnie jedynym samochodem jakim jeździłem był Mercedes klasa A rocznik 2003 z silniczkiem diesla 1.7 90 konnym. Jako że jestem dosyć wysoki, szukam czegoś bardziej przestronnego od tego mercedesa, a także troszkę bardziej żywszego. Odnośnie nadwozia, to poszukuję najlepiej jakiegoś hatchback'a w wersji 4 drzwiowej.
Aktualnie w oko wpadły mi takie samochody jak:
Fiat Bravo z silnikiem diesla 1.9 (120 koni), a także
Renault Megane z silnikiem diesla 1.5 (110 koni).
Czy waszym zdaniem warto się zainteresować którymś z tych samochodów w cenie do 12tys zł? Może lepiej poszukać jakiegoś innego modelu?
Z góry dziękuję za pomoc.