REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Tamarino napisał(a):Celica 6 gen. 1.6
Celina 6 jest tylko 1,8 lub 2,0.
Ossy napisał(a):Jeśli koszty są tak ważne to skup się na Oplu Astra, Fordzie Focusie i Kii (pro)Cee'd.
szybki napisał(a):Szukaj 2,0. Dobra lokata kapitału czyli cena idzie do góry.
mike napisał(a):Na wstępie wywal 1.4 TSI, bo nie ma żadnych zalet (i nie słuchaj tych, którzy twierdzą, że "wystarczy wymienić tylko... za X").
2.0 FSI jest trochę lepszy, ale trzeba lać tam PB98.
E36 szukałbym 2.0+, na e46 z takim silnikiem raczej mało kasy.
2.0 w a4 b6 to śmieć.
Astra J to kwestia 25k+
Tamarino napisał(a): I A4 B6 tylko 1.8T.
Tamarino napisał(a):Nie uważasz, że takie BMW z silnikiem o mocy powyżej 150KM jeszcze RWD na pierwsze auto nie jest dobrym pomysłem?
Tamarino napisał(a):I dlaczego E46 nie znajdę w tej cenie? Myślałem nad wersją przedliftową bo jest mniej problematyczna, chociaż w tych autach to zależy kto jak dbał i może się okazać, że ta wersja 143KM będzie mniej kosztowna niż 150KM.
no w sumieTamarino napisał(a):Nie uważasz, że takie BMW z silnikiem o mocy powyżej 150KM jeszcze RWD na pierwsze auto nie jest dobrym pomysłem
sorry, niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o silniki 2.0+/r6, bo te są cenione i poszukiwane na rynku. No ale jak już ustaliliśmy wyżej nie ma też co szarżować z mocą na początekTamarino napisał(a):I dlaczego E46 nie znajdę w tej cenie?
powstaje jedynie pytanie, po co w takim przypadku kupować BMW? Te auta kupuje się właśnie dla silnika r6, który wykorzystuje w pełni potencjał podwozia (jeśli są zardzewiałe sanki, to wykorzysta go z naddatkiemTamarino napisał(a):Myślałem nad wersją przedliftową bo jest mniej problematyczna, chociaż w tych autach to zależy kto jak dbał i może się okazać, że ta wersja 143KM będzie mniej kosztowna niż 150KM.
Invi napisał(a):Jeśli jesteś w stanie zapłacić za praktycznie 20 letnie auto 15k a do tego przejechać kilkaset kilometrów w poszukiwaniach to może być.
Invi napisał(a):Jeszcze musisz znaleźć nie zardzewiałą Jeśli szukasz starego bmw to nie bierz nic innego niż 6 cylindrów. Kupując jakieś 1.8 za serwis płacisz "jak za bmw" a pod maską mocy brak. Do tego spalanie nie będzie o wiele niższe, utrata wartości większa a i chętnych na późniejszą odsprzedaż mniej.
mike napisał(a):sorry, niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o silniki 2.0+/r6, bo te są cenione i poszukiwane na rynku. No ale jak już ustaliliśmy wyżej nie ma też co szarżować z mocą na początek
Wumba napisał(a):Dostaniesz. Ja za 11 kupiłem 330i w ori mpaku, oczywiście mając w świadomości ile będę musiał zainwestować czasu i pieniędzy.