REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
adamczyk1 napisał(a):Kolega mamy sprowadzający auta powiedział że we wrześniu ludzie więcej samochodów sprzedają bo kończą się wakacje czy coś takiego
galakty napisał(a):Ehh szkoda gadać, sprzedawać auta w tym kraju to porażka.
W każdym coś będzie do zrobienia, a robienie wywiadu jaka była szkoda... Ehh szkoda gadać, sprzedawać auta w tym kraju to porażka.
a co ma piernik do wiatraka.
A taki który kupuje auto za 2 wypłaty to nie ma pieniędzy, i chce kupić stare-nowe auto, i czasami chore wymaganie typu auto 20 lat , 300 000km i silnik ma nie brać grama oleju
adamczyk1 napisał(a):czy ten silnik, z tego roku ma nadal wadę olejową
adamczyk1 napisał(a): żeby chociaż poduszki miało sprawne, nie rezystorek na kablu, a handlarz nie oszukiwał przy spojrzeniu na każdą inną część samochodu, i po zakupie nie próbował się odciąć od tego jakie wady ukrył przed klientem fikołkami prawnymi. Czy ja naprawdę tak dużo wymagam?
Nie ma wady. Patrz na światła przednie te z łezką w wersji heczbek nie mają wady.
Ale miej pretensje do taty bo to kupujący kreują rynek. Zrozum że uczciwe ogłoszenie że starym autem eliminuje 99% klientów i jeszcze się na słuchasz.
I jeszcze jedno co do prawnych zabezpieczeń to wiesz jak to wygląda ? A no tak że mój kolega handlujący bardziej jak nasz Toyman wszystkie akcje związane z groźbami zwrotu mu auta były akcją naciągaczy albo Januszy od chęci zakupu starego auta nowszego niż w salonie.
W te wakacje kupiłem w Polsce 4 szt.aut bo sprzedający mieli dość użerania się z kupującymi. Żeby Cię uświadomić jak jest źle to kupiłem corolle E15 w cenie tych co oglądasz niektórych e12. Auto z salonu, bezwypadkowe i 120k.km.nalotu. Jego problem na czym polegał ? Pan nigdy nie sprzedawał auta, foty były na chodniku pod sklepem, auto było przemyte a nie umyte a środek bez picowania. Tak go ludzie zmęczyli że bał się odbierać telefon bo w dodatku mówił że malował drzwi i kawałek progu.
adamczyk1 napisał(a):Mam wysławiać handlarzy sprzedających lepione szroty na kółkach, tytułowane jako perełki, bo nie mam na tyle pieniędzy by kupić droższe, nowsze i pewniejsze?