Pierwszy samochód - do 2 tys. zł

16 Maj 2016, 22:58

Witam forumowiczów, widzę że ludzie tutaj znają się na rzeczy (w odróżnieniu ode mnie). Pomożecie?

Budżet: do 2 tys. złotych (preferowane bliżej 1600)
Rejon: Katowice, Śląskie
Użytkowanie: dojazd z Katowic do Gliwic na studia + ogólne jazdy po mieście
Własne potrzeby: domyślam się że raczej nie powinienem wiele wymagać bo takim budżecie, więc pozostawiam to pole puste.

Jednocześnie proszę was o ocenę opłacalności Skody Felicii LX 1.3 z 1998 roku, w benzynie bez gazu. Album zdjęć tutaj: http://imgur.com/a/zWaMl
Cena 900zł, kupowany w Polsce, sprawny. Sprzedaje znajomy rodziny, chyba trochę pewniejszy niż random z OLXa.

Dzięki za pomoc!
Felix678
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 09 2015
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

16 Maj 2016, 23:58

Jak ta Felicja ma jeszcze podłogę i progi to bierz,dojeżdzisz ją do końca i na cmentarz.

zerknij jeszcze na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i OC na rok,dwa komplety opon.
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy (ten 1.4 ma 60km),świeży przegląd,długie OC,trochę podratowane (widziałem go pare razy).
[link do oferty na Olx wygasł] - 8lat w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - szkoda że handlarz i podpicowany na handel ale te czarne tablice no i trzeba negocjować cenę bo kończy się przegląd i OC.
[link do oferty na Olx wygasł] - z 1ręki,świeży przegląd.
[link do oferty na Olx wygasł] - sądząc po tablicach długo w jednych rękach,długi przegląd i OC.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2016, 00:43

Ciekawość co jest pod tymi czarnymi nakładkami na progi i nadkola w Felicji nie pozwoli mi dzisiaj zasnąć :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

17 Maj 2016, 09:59

To też jest dobre pytanie :mrgreen:

U mnie w mieście pojawiło się Tico z dość zdrową blachą,wymienione rzeczy które musiałbyś sam wymieniać na starcie,OC na prawie rok i jeszcze cena do zbicia.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 1UR-FSE
    Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...