Pierwszy samochód do 20 tysięcy

25 Lut 2020, 22:30

Hej
Zakładałem już kiedyś tutaj podobne tematy dotyczące kupna pierwszego auta ale z czasem wymagania jak i budżet się zmieniały więc już zwariowałem kompletnie z wyborem auta.

Szukam czegoś fajnego. Sedan ewentualnie hatchback. Benzyna (+ ewentualnie
pod gaz ). 110-150 km. Coś z nienagannym wyglądem i wyposażeniem oraz nie jakiś wiekowy. Rozsądne koszty utrzymania oraz nie jakiś awaryjny silnik. Bardziej mnie interesuję komfort jazdy oraz przyjemność z prowadzenia niż moc silnika.
Ciekawią mnie silniki z niską pojemnością ale z dużą mocą. Czy takie silniki są wgl warte uwagi ? coś polecicie z takim silnikiem ?

Moje propozycje to volvo s40 Ii 1.8 albo 2.0. audi a4 b6 1.8t
Radek97
Nowicjusz

26 Lut 2020, 00:50

Radek97 napisał(a):Moje propozycje to volvo s40 Ii 1.8 albo 2.0. audi a4 b6 1.8t

Oba typy jak najbardziej na tak przy czym w przypadku Volvo możesz też śmiało popatrzeć na silnik 2.4.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Fajną opcją będzie też Opel Vectra C.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lut 2020, 17:51

A jak wygląda prowadzenie a4 b6 ? Czytałem że nie za specjalnie się trzyma drogi...

Coś jeszcze polecicie do tej kwoty ?
Radek97
Nowicjusz

26 Lut 2020, 18:31

Samo w sobie drogi trzyma się całkiem nieźle, bo jednak wielowahacz. Ale na zakrętach to lepiej nie szaleć, bo silnik w zderzaku robi swoje.

Do 20k znajdziesz fajnego Accorda VII
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...