20-30 tys. tani automat

24 Lut 2020, 23:26

Interesuje mnie auto jak najtańsze w utrzymaniu i kosztach z automatem - więc odpadają z góry dizle, wtryski bezpośrednie (chyba, że pali bardzo mało benzyny) i inne cudawianki typu turbo. Nie może to też być psuja pokroju 2.0 TDI Passek w DSG, gdzie często się coś sypie i płaci się drogo.

Jeżdżę po mieście, ale wiadomo - czasami trzeba gdzieś też dalej wyjechać :roll:

Co do już preferencji zamiast wymogów to chciałbym jakieś niezbyt duże auto, idealny byłby kompakt, ale może być też D i B, A segment.
PoltekDriver
Nowicjusz

25 Lut 2020, 09:37

Co byś powiedział na Hondę Civic VIII 1.8, ona ma tradycyjny automat (są też i-shift więc tu trzeba przy kupnie sprawdzać) który w trasie pali mniej niż sześciobiegowa manualna skrzynia :) w mieście też się sprawdzi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

25 Lut 2020, 11:28

Tylko on ma problemy z rdzą i podobno trudno znaleźć części. Poza tym auto bardzo trudne do znalezienia, bo na ufoka rzuca się każda foka.
PoltekDriver
Nowicjusz

25 Lut 2020, 11:33

Części do ufo ciężko znaleźć? W Kambodży mieszkasz?
Części do popularnej Hondy nie ma, honde na rynku ciezko znaleźć a do tego rdzewieje...obawiam się, że jeszcze nie wyprodukowano auta, które spełni Twoje wymagania
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Lut 2020, 11:42

Może sam poleciłbyś inne auta zamiast być Hondziarzem?
Ostatnio edytowany przez PoltekDriver, 25 Lut 2020, 11:47, edytowano w sumie 1 raz
PoltekDriver
Nowicjusz

25 Lut 2020, 11:44

PoltekDriver napisał(a):Może sam poleciłbyś inne auto zamiast być Hondziarzem?

Bajaj Qute .

Ładny wygląd, nie rdzewieje, części tanie...

Invi napisał(a):Części do ufo ciężko znaleźć? W Kambodży mieszkasz?

Ty okrutny hondowcu... :ok:
Znajdż autorowi autko :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    5 technologicznych ciekawostek w wodorowej Toyocie Mirai
    "Mirai" po japońsku znaczy "przyszłość". To nie przypadek, że Toyota nadała taką właśnie nazwę swojemu pierwszemu modelowi zasilanemu wodorem. Mirai nie emituje żadnych spalin ani zanieczyszczeń, a jego napęd pracuje bardzo ...

25 Lut 2020, 12:40

Co mam wspólnego z hondziarzami? Migomat w garażu :happy:

Jeśli sam miałbym kupić auto z automatem do 30k to byłaby to Laguna mk3 2.0T albo s60 2.5T/2.4T. Nooo ale one się w Twoje wymagania nie wpisują.

Znaleźć kompakta z automatem nie jest łatwo. Segment b jeszcze trudniej. Do tego będą to stosunkowo proste skrzynie (a jeśli ma być tanio w eksploatacji to również proste, zazwyczaj słabe silniki), które zwiększają spalanie i zamulają auto.

W ogóle to zacząłbym "poszukiwania" z innej strony. Nie jaki model wybrać a jaki model z automatem w ogóle da się znaleźć nie przejeżdżając przy tym całego kraju wzdłuż i wszerz.

Nooo chyba, że polecieć w coś takiego skoro głównie miasto
[link do oferty na Olx wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

25 Lut 2020, 14:19

Hybryda z CNG :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sama hybryda może być, ale CNG to nieporozumienie. Tylko Prius w tej cenie... zgaduje, że to będzie ulep i sama bateria oraz silniczek elektryczek pewnie też swoje w naprawie kosztuje :(

Laguna III z czego słyszałem jest niewiele lepsza od swojej poprzedniczki, a ja nie chcę byle syfu. Volvo z kolei jest droższe w utrzymaniu od zwykłego auta. Do tego wszystkiego jeszcze mamy gumę turbo :(

Co do bajaj qute to jest to quad, a nie samochód, więc jaj sobie nie rób szybki.
PoltekDriver
Nowicjusz

25 Lut 2020, 14:21

Mówiłem, że nic nie kupi :piwo:
Przecież tego priusa wziąłem pierwszego z brzegu
Invi
Forumowicz VIP

25 Lut 2020, 16:04

PoltekDriver napisał(a):Co do bajaj qute to jest to quad, a nie samochód, więc jaj sobie nie rób szybki.

Użyj google o ile to nie jest zbyt kipepska dla Ciebie opcja :mrgreen:

Dobre: :shock:

PoltekDriver napisał(a):Sama hybryda może być, ale CNG to nieporozumienie. Tylko Prius w tej cenie... zgaduje, że to będzie ulep i sama bateria oraz silniczek elektryczek pewnie też swoje w naprawie kosztuje
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

25 Lut 2020, 16:37

To może zamiast sobie jaja dajcie normalny samochód? Czy ja piszę jakoś nie po ludzku czy coś? Ma być samochód tani w utrzymaniu i naprawie, a to że nie rozumiecie i dajecie coś z turbiną to wasz problem.

Cichy dał normalny samochód, a wy to chyba jakieś trolle tylko dziwne, że jeden ma moderatora...
PoltekDriver
Nowicjusz

25 Lut 2020, 18:07

Cichy dał propozycję normalnego, popularnego samochodu i to takiego, gdzie naprawdę pod względem mechanicznym nie ma się do czego przyczepić to wymyśliłeś, że części do niego są drogie i nie da się go znaleźć.

Zobacz sobie astrę j i focusa. Nooo i oczywiście napisz co Ci w nich nie pasuje
Invi
Forumowicz VIP

25 Lut 2020, 20:26

PoltekDriver napisał(a):Tylko on ma problemy z rdzą i podobno trudno znaleźć części.

Niestety to prawda, mówie o częściach - kumpela chyba do dziś w Jazzie nie naprawiła ABS-u.
Bo zamienników mało, nie działają a oryginał dostępny tylko w ASO na zamówienie :) Także Kambodża jak najbardziej.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

25 Lut 2020, 20:50

Bartolek, czy tam pionek
Przestań pisać kolejny raz o jakimś jazz. Jeśli chcesz coś udowodnić to dawaj nr katalogowy części, której niby się nie da dostać to sprawdzimy
Już nawet nie wspomnę, że dostać w tym kraju oryginalne, używane części to nie problem
Invi
Forumowicz VIP

25 Lut 2020, 21:49

Proszę bardzo:

Numery oryginałów OE:
HONDA:
57455-SEL-P02

Mogę też podać nr telefonu do dziewczyny jak jeszcze bardziej chcesz się zbłaźnić i wyjść na totalnego ignoranta

Natomiast teraz czekamy za dostępną oryginalną częścią o takim numerze.

P.S. i nie wiem co Wy macie wszyscy z jakimiś pionkami albo Was trzyma jeszcze od łeekendu albo pomyliliście znajomych
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008