REKLAMA
Witam.
Poszukuję pierwszego samochodu w kwocie do 25 000 zł, najlepiej dostępnego w okolicach województwa śląskiego, chociaż gdyby znalazł się jakiś wyjątkowy egzemplarz to pewnie i pojechałbym po niego i na drugi koniec Polski.
Samochód będzie użytkowany głównie do dojazdów do pracy, weekendowych wyjazdów 2 razy w miesiącu, poza tym "standardowe" wyprawy miejskie i podmiejskie, gdybym chciał się po prostu przejechać. O ile nic się nie zmieni, miesięcznie zrobię nim pewnie około 1500km.
Nie mam specjalnych wymagań co do wyposażenia. Unikam pstrokatych kolorów, a więc raczej szukałbym czegoś w stonowanych barwach czarny, granatowy, bordowy, srebrny.
Jeśli chodzi o silnik chciałbym, żeby była to jednostka możliwie mało awaryjna i dynamiczna. Nie zamierzam się nim ścigać na światłach, ale jazda samochodem mnie odpręża, więc jak chcę wyjechać za miasto to chciałbym, żeby nie był to muł.
Nie oczekuję od nikogo, że poda mi na tacy ogłoszenia, którymi mam się zainteresować, raczej chciałbym wiedzieć czego w tych pieniądzach szukać (marka, model, rocznik), żeby było to auto w dobrym stanie, a nie maksymalnie zajeżdżony szrot.
Poza tym, jeśli chodzi o nadwozie w grę wchodzą auta 4/5 drzwiowe z nadwoziem typu sedan, lift-back, hatch-back i kombi.
Z góry dziękuję za pomoc