Kupno auta podkarpacie (15-20k)

28 Mar 2017, 16:55

Witam, piszę tu gdyż mam prośbę o pomoc do Was użytkowników otóż zamierzam kupić samochód lecz nie jestem jeszcze zdecydowany na jedno konkretne autko i tu pytanie/pytania do was i prośba o ocene ogłoszeń:

1.Wymagania
CENA Z WSZYSTKIM DO 19-20 tysięcy złoty

-Lokalizacja : Sanok+-100km ( co by daleko nie jeździć na próżno w razie niewypału)
-Segment : tu bez ograniczeń C,D,E,Suvy , lecz C to minimum.

-Nadwozie też bez jakiś większych ograniczeń ale głównie podobają hatchback,sedan mniejsze suvy.

-Silnik: Myślę że do 2.0 wystarczy no max 2.5 żeby mnie nie zjadło ubezpieczenie.

-Moc: no tak żeby dało się tym juz jeżdzić myślę że 100km to min.

2.MOJE PROPOZYCJE
-Audi A4B6 silnik 1.8T/2.0(podobno nie za dobre)/1.9TDI
-Audi A38P 1.9TDI (to samo co w octavii-brak dobrych benzyniaków z opcją gazu)
-Fiat Bravo 1.9 JTD lub benzyniak tylko nie wiem jak z tym silnikiem 1.4 T-Jet
-Skoda Octavia II 1.9 TDI bo nie wydaje mi się żeby był tam jakiś dobry benzyniak.
-Peugeot 308 1.6 HDI 110KM
-Kia Ceed/Hyundai i30 (nie mam zielonego pojęcia o silnikach)
-Fiat Sedici/Suzuki SX4x4 (także nie mam pojęcia o silnikach wiem tylko że jest tam 1.9 JTD :) )
-Toyota RAV4(??)

PROSZĘ O PRZESELEKCJONOWANIE MOIM PROPOZYCJI I NAPISANIE CO Z TEGO FAKTYCZNIE JEST W TEJ CENIE I SIĘ NADAJE DO ZAKUPU.
Mile widziane także inne propozycje.
Kubi123
Nowicjusz

Auto: brak

28 Mar 2017, 17:23

Ile rocznie robisz km? Miasto, trasa? Dojeżdżasz do pracy autem (ile km po mieście, drogą krajową, lokalną)?

308 jest poza Twoim budżetem.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Mar 2017, 19:18

Obecnie nie wiem ile tych kilometrów będzie ale myślę że w skali roku to tak 10tysi minimum mieszkam w miasteczku takim że korków za dużo nie ma więc myślę że dieselek też się nada.
Podrzucam jakieś oferty z pobliża mojego miasta jeśli ktoś by był tak dobry i się wypowiedział.
1, [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2, [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3, [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4, [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiem że mało realne

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

TE 5 OFERT TO TAKIE Z NAJBLIŻSZEJ OKOLICY PROZE O OCENE.
Kubi123
Nowicjusz

28 Mar 2017, 20:39

Kubi123 napisał(a):Obecnie nie wiem ile tych kilometrów będzie ale myślę że w skali roku to tak 10tysi minimum mieszkam w miasteczku takim że korków za dużo nie ma więc myślę że dieselek też się nada
jest zupełnie na odwrót
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

28 Mar 2017, 21:20

Myślę że te 10 tysi to takie kompletne minimum pewnie bedzie wiecej no ale nie ważne Co myślicie o tych ofertach z otomoto?? oraz moich propozycjach.
Kubi123
Nowicjusz

28 Mar 2017, 21:36

Co tu oceniać, auta od handlarzy będą zawsze idealne.
Unikaj ogłoszeń aut, w których nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy", bo nomenklaturze handlarzy zazwyczaj oznacza to, że było grubo
mike
Moderator
Awatar użytkownika

29 Mar 2017, 07:55

Ravka, bravo z 3 i merc nie od handlarza, a co oceniać no ... Wszystko czy w tej cenie jest możliwe dorwać coś z ww? Czy te silniki które wymieniłem są okej ??
Które wyjdzie najlepiej pod względem niezawodnośći
Kubi123
Nowicjusz

29 Mar 2017, 11:22

RAV sobie odpuść, bo diesel i od handlarza (wiem, że mechanika pojazdowa, ale mają kilka aut na sprzedaż), Merc podobnie. Bravo nie wiadomo jaki silnik (obstawiam, że ten bez turbo), bieda edition i nie ma zaznaczonej opcji "bezwypadkowy". W przebieg też nie za bardzo chce mi się wierzyć

EDIT: gościu od Bravo nawet nie wie co ma, bo pisze o ksenonach, których nie ma
mike
Moderator
Awatar użytkownika

29 Mar 2017, 19:40

No niestety oferta aut w mojej okolicy jest straszliwie biedna.... i nie mam pojęcia czego szukać bo audi ktore mi się podoba to w wiekszosci diesle od mirasów....;/
A innych konkretnych ofert brak stąd desperacja i patrzenie na diesle...
Kubi123
Nowicjusz

31 Mar 2017, 16:48

No niestety jest straszna bieda....;/
CO MYŚLICIE O TYCH(jedyne jakie znalazłem, które nie są od mirasa i wydają się nie sklejane z 5...):
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tutaj boli troche że jest to sport/coupe no ale poza tym wydaje się dosć fajne

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Taki Lexusik, nie znam się kompletnie na tym aucie(POMOCY) , od handlarza ale z Lexusów żeby ktoś prywatnie sprzedawał to chyba cud....

3. [link do oferty na Olx wygasł]

Tutaj boję się o te silniki 2.0...

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

1.6 MPI Da rade tym jeździć??

5.[link do oferty na Olx wygasł]

Gość sam je sciągał dla siebie z niemiec to chyba na plus.

Dodatkowo natknełem się na takie o to autko podczas moich poszukiwań

[link do oferty na Olx wygasł]

Szczerze mówiąc zanim je znalazłem na olxie to nie wiedziałem nawet że Clio III ma takie silniki i nawet zdatne do użytku wyposażenie :D Możecie coś o nim powiedzieć jak ten silnik sobie radzi i ogolnie jak ta generacja clio się trzyma, wymiarowo widzę że trojeczka jest podobna do Audi a3 8p itp itd

ORAZ
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Do tego mam dalej bo ponad 100km ale bardzo mi się podoba, lecz nie jestem przekonany czy dobry egzemplarz w tej cenie to możliwe
Kubi123
Nowicjusz

31 Mar 2017, 17:07

1. BMW ciężko ocenić wizualnie, bo zdjęcia są tak zrobione, w dodatku świeżo umyte auto. W silniku do sprawdzenia jest na pewno łańcuch rozrządu, bo był wadliwy w tej wersji. Fotel kierowcy wygląda na trochę więcej niż 200 tysięcy km.
2. W Lexusie trochę przerażają mnie te felgi i to, że auto od handlarza. Pytanie podstawowe - od kiedy jest LPG, kto zakładał i jakie podzespoły są tam wsadzone (LPG do 6-cylindrowca to min. 3 500zł, więc obawiam się jakiegoś syfu).
3. 2.0 20V lubi brać olej, tu też pytanie jakie LPG jest założone. Do tego tylny zderzak w CAŁKOWICIE innym odcieniu - można podpytać przez telefon co tam się działo.
4. 1.6 8V był dobry do Golfa III, do A3 8P zbyt słaby.
5. Niby ładna, ale sam ściągał z Niemiec i nie wie ile KM ma to auto? W 2004 był 318i z 2.0 143KM i 320i z 2.2 170KM.

Clio małe auto i nie ma startu do powyższych typów.

S40 ciekawe, ma realny, choć dużo przebieg. Pytanie co to za instalacja LPG i co było z błotnikami (wydawało mi się że S40 nie powinno tu rdzewieć, ale mogę się mylić).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

02 Kwi 2017, 12:56

Goscie od Audi i Lexa nie wiedzą nawet jakie lpg i jakie podzespoły więc chyba je sobie odpuszcze... Tutaj jeszcze 4 oferty które mnie zaciekawiły(spodobała mi się opcja Lexusika)
1. [link do oferty na Allegro wygasł]
2. [link do oferty na Allegro wygasł]
Tutaj gosc chyba poszalał z tym przebiegiem :D
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
niestety od handlarza
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydaje się ok troche boli mnie brak orginalnego radia i nie wiem czy czassami nie było ono katowane przez jakiegoś młodego gniewnego :)

Co do tego Clio 3, to z tego co patrzyłem to wymiarowo jest podobne właśnie do Gulfa i audi a3 jednak nigdy w tym aucie nie siedziałem czy jest faktycznie tak mało miejsca?
Kubi123
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 13:27

1. Zdjęcia tandeta nic nie przedstawiają poza tym że na pewno przód klepany to nic nie zauważyłem.
2. Jakby był oryginalny przebieg to wydaje mi się że powinien być droższy no bo przecież perfekt.
3. Nie do oceny bo nic nie widać. Tylko nie wiem czemu jak auto z NL i ma przeglądy z Niemiec
4. Bez R6 to nawet nie ma co patrzeć na BMW a poza tym auto wioskowe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Kwi 2017, 14:09

W 1 ciekawi mnie też po co to "sreberko" pod maską , wygląda to tak jakby ktos płachtę na szyby owinał i okleił taśma ;O.
a z tym przebiegiem to właśnie też wydaje mi się że gośc poszalał strasznie tyle że nie wiem czy się nim nie zainteresować mimo pewności cofania licznika??
Kubi123
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 14:31

Kubi123 napisał(a):W 1 ciekawi mnie też po co to "sreberko" pod maską , wygląda to tak jakby ktos płachtę na szyby owinał i okleił taśma ;O.
też to widziałem ale co tam jest dokładnie to już muszą się wypowiedzieć uzytkownicy modelu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4